Informació general

Un grup de joves nicaragüencs visitarà tres centres educatius cambrilencs per donar a conèixer la seva comunitat

Per Berta Ruiz



Els regidors Salvador Matas i Ramón García Mateos i la directora de l'IES Cambrils –Olga Fernández– ahir en la roda de premsa de presentació
Les Àrees de Cooperació i Solidaritat, i d'Educació i Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils van presentar ahir en roda de premsa la propera trobada que un grup de nois i noies de Nicaragua faran als centres educatius de Cambrils, de la mà de l'ONG Comitè Óscar Romero i el seu responsable, Paco Xammar, els propers 12 i 13 de febrer.

El Grupo de Solidaridad El Arenal que visitarà Cambrils està format per uns 11 nois i noies d'entre els 14 i els 18 anys que passaran tot un mes al Camp de Tarragona, on duran a terme una tasca de difusió de la realitat que es viu a Nicaragua i a la seva comunitat rural. Segons va explicar el regidor de Cooperació –Salvador Matas– "gràcies a la tasca d'aquesta ONG, aquest grup de nois i noies es desplaçarà fins al Camp de Tarragona i anirà als instituts per fer trobades amb nois de la mateixa edat per compartir aquestes realitats tan diferents d'igual a igual, i compartir experiències a partir de la projecció d'un vídeo per il·lustrar la situació d'aquesta comunitat".

El regidor d'Educació i Ensenyament –Ramón García Mateos– va comentar que "és fonamental que des dels centres educatius es doni aquesta possibilitat perquè hi hagi una mirada cap al món. Una mirada horitzontal, amb encontres com aquest. És important que els nostres alumnes, els futurs ciutadans, vegin què passa a altres llocs i tinguin una mirada més tolerant i generosa respecte al món". Per la seva banda, la directora de l'IES Cambrils –Olga Fernández– va explicar que aquesta "és una iniciativa molt interessant pels tres centres de Cambrils. Actualment, estem rebent un nombre important d'alumnes que provenen de diferents punts de tot el món, però potser els altres alumnes no són conscients de quines són les realitats d'aquests llocs de procedència. Amb aquesta activitat, els nostres alumnes podran viure en directe una experiència molt interessant".

En aquesta trobada hi participaran els tres centres educatius que imparteixen educació secundària, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV, on hi participaran els cursos de tercer i quart d'ESO i primer i segon de Batxillerat. Els propers 12 i 13, el Grupo de Solidaridad El Arenal anirà a cada centre per xerrar i intercanviar experiències amb els alumnes cambrilencs. A més, el proper dimarts a les 16 hores a la sala d'actes de l'IES Cambrils, el grup Quetzalcoalth Tipitapa oferirà un espectacle folklòric de danses i cançons nicaragüenques.

Comenta aquest article