Informació general

El Ministeri de Medi Ambient es farà càrrec de la construcció de la passarel·la que unirà Cambrils i Mont-roig

Per Redacció



El servei de Costes també s'ha mostrat disposat a costejar l'execució del projecte de restauració del tram final de la riera de Riudoms
L'alcalde –Robert Benaiges– i el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas– es van reunir el passat 6 de febrer amb el cap de servei de Costes –Jordi Gallofré– per parlar de diversos projectes que afecten el municipi.

Un dels temes que es van tractar a la reunió  va ser la construcció d'una passarel·la que connectarà els termes de Cambrils i Mont-roig per damunt de la riera de Riudecanyes. Pel que fa aquest tema, el Ministeri de Medi Ambient assumirà l'actuació com un annex al projecte de protecció i restauració ambiental de la riera de Riudecanyes, en el tram comprès entre el pont de la via fèrria i la desembocadura al mar, que ha de dur a terme el Ministeri properament.

Recordem  que el projecte contempla una franja de 700 metres, entre el pont de la via fèrria i la desembocadura al mar. Per una banda, es realitzaran obres "dures" per a l'arranjament del desguàs de l'aigua a l'alçada de la via del tren, ja que es troba en mal estat, amb blocs de ciment i grans desnivells.  L'altra actuació consistirà en la construcció d'una escullera d'uns 100 metres, a l'alçada del tram de major erosió, proper al carrer de la Rosa dels Vents. A banda d'això, es conservarà i es protegirà la llacuna natural de la desembocadura, inclosa en el catàleg de zona humides de Catalunya.

Tram final de la riera de Riudoms

D'altra banda, en la reunió l'alcalde i Salvador Matas van informar el servei de Costes que s'estava a punt d'enllestir la redacció del projecte de restauració i d'ordenació per a l'ús públic del tram final de la riera de Riudoms. Costes es va mostrar disposat a financiar-ne l'execució. Per tant, un cop aprovat aquest projecte s'enviarà al Ministeri de Medi Ambient.

La delegació de Costes també es va comprometre a obrir el darrer espigó del passeig de ponent per aconseguir una corba suficient per generar una platja, tal i com proposa l'Ajuntament.

Comenta aquest article