Informació general

La campanya de subvencions per a la rehabilitació d'edificis "Cambrils més bonica" amplia els àmbits d'actuació

Per Berta Ruiz



El regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– en la presentació de la campanya
El passat divendres es va presentar en roda de premsa la campanya de subvencions municipals per al foment de la rehabilitació d'edificis "Cambrils més bonica". A l'acte de presentació hi va ser present el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, que va detallar alguns aspectes d'aquesta campanya que es va iniciar l'any passat.

Joan Recasens va comentar que el paisatge urbà és un tema molt important, "i que moltes vegades només entenem en relació a si els carrers estan ben urbanitzats i ben arreglats, i la millora de la part estètica dels edificis. Però una millora del paisatge urbà no només és l'estètica, sinó una millora de la qualitat de vida de la gent".

En aquest sentit, l'objecte de les subvencions no només s'adreça a la rehabilitació de façanes i parets mitgeres o obres per garantir l'estabilitat estructural i de la coberta, sinó també a aspectes relacionats amb l'adequació de l'habitatge a les normes d'habitabilitat, adequació de les instal·lacions d'aigua, gas, electricitat o sanejament i també la millora de l'accés i la mobilitat en l'immoble.

Els àmbits d'actuació d'aquestes ajudes econòmiques van dirigides als immobles que tinguin una antiguitat superior als 30 anys i que estiguin situades als barris de la Parellada, la Pallissa, l'Eixample, l'Eixample Platja i el nucli més antic del Nou Cambrils. Enguany, la convocatòria amplia el seu àmbit d'actuació, ja que l'any passat les subvencions de la campanya "Cambrils més bonica" van anar destinades a les zones del Barri Antic qualificades com a Protecció Especial de la Vila, les zones de Protecció del Barri de la Platja, la zona de Protecció Especial del Port i la Protecció Especial dels habitatges dels pescadors. Segons Recasens, "vam creure necessari ampliar-ho a d'altres zones de Cambrils, on també hi ha edificis de més de 30 anys que ja comencen a patir certes patologies".

Valoració de la campanya de l'any passat

Joan Recasens també va aprofitar la presentació per fer un balanç de la campanya "Cambrils més bonica" durant l'any 2006. Segons va explicar, hi van haver 21 sol·licituds, de les quals se'n van concedir 10 i 3 més estan pendents de documentació. L'import total d'aquestes subvencions concedides va pujar als 36.250,29 euros, amb una partida de 120.000 destinats a aquestes ajudes. Enguany, la partida continua sent d'uns 120.000 euros, als quals s'hi afegeix part de la subvenció de l'any passat que no es va donar, uns 60.000 o 70.000 euros. En aquest sentit, Recasens va remarcar que "de la partida de l'any passat no es va arribar ni al 50%. Per això, hem d'implicar molt més la ciutadania per tal que aprofitin aquestes subvencions i es millori el paisatge urbà".

Poden acollir-se a aquestes ajudes les persones i comunitats de propietaris que siguin propietaris, arrendataris o titulars d'altres drets similars, o que l'habitatge rehabilitat sigui la seva residència habitual o permanent o que sigui de lloguer durant un mínim de cinc anys. La subvenció es pot tramitar en paral·lel a la tramitació de la llicència municipal d'obres i es podrà rebre una subvenció màxima de 12.000 euros. El termini de sol·licitud d'ajuts econòmics ja està obert i s'hauran de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Comenta aquest article