Informació general

El tast de galeres a bordo enceta les terceres Jornades de la Galera

Per Lluís Rovira i Barenys



Abans del tast, els pescadors Carles Rom i Carles Pérez van explicar curiositats sobre la pesca de galeres
El passat dissabte es va donar el tret de sortida dels actes programats en aquesta tercera edició de les Jornades de la Galera. Aquest primer acte va consistir en una degustació d'uns aperitius ben originals servits dalt de les embarcacions Pepitu Bomba i Carlos Ventura que duien com a ingredient necessari les galeres. Els plats, elaborats pel cuiner cambrilenc Gabriel Bartra, van ser crema de galeres, patacons amb botifarra negra i galeres amb formatge d'ovella, pastís acompanyat amb coulis de galeres, croquetes de galeres i magdalenes de galeres.

Prèviament, els pescadors Carles Rom i Carles Pérez van explicar als presents les curiositats que suposa la pesca de les galeres. A continuació va ser l'alcalde –Robert Benaiges– qui va donar el tret de sortida oficial a les jornades.

Fritada de galeres

El segon dels actes va tenir un caire cent per cent popular. A les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils es va fer una fritada de galeres amb oli extra verge DO Siurana. La participació va superar les expectatives. Es van servir unes 700 racions de galeres fregides, acompanyades amb olives, avellanes i una copa de cava per persona. Cal recordar que aquesta degustació era gratuïta.

Comenta aquest article