Informació general

L'Ajuntament elaborarà un estudi per determinar les principals necessitats de les persones amb discapacitat

Per Judit Pinazo



Rosa M. López, ahir al matí a la sala de Plens, en roda de premsa
L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament amb la col·laboració de diferents institucions que treballen en l'àmbit de la discapacitat, elaborarà un estudi sobre les característiques i necessitats de les persones amb discapacitat al municipi. L'acte de presentació es va fer ahir a la sala de plens de l'Ajuntament i va comptar amb la presència de la regidora de Benestar Social, Rosa M. López.

Amb aquest estudi, la regidoria pretén ampliar el coneixement sobre aquest sector de la població i poder així definir les seves necessitats i poder desenvolupar, en un futur, iniciatives per atendre les seves peculiaritats, promoure la seva autonomia i la seva participació en la societat.

A Cambrils, segons dades facilitades pel Departament de Benestar hi ha un total de 1.069 persones amb algun tipus de discapacitat (física, mental, psíquica o sensorial), que representen el 2,7% de la població total del municipi. Tot i això, tal i com explicava ahir Rosa M. López, el nombre de persones amb discapacitat pot ser més elevat, ja que no totes les persones que pateixen alguna de les diferents tipologies de discapacitat sol·liciten el reconeixement de grau de disminució. Precisament, un dels objectius de l'estudi és donar a conèixer als ajuts als quals es poden acollir totes aquelles persones que pateixin alguna discapacitat, sempre i quan sol·licitin el reconeixement. A Cambrils el 65,1% de les persones amb discapacitat són majors de 55 anys, un 39,2% entre els 10 i els 54 anys i el 6,7% de menors de 20 anys.

L'estudi incidirà en diferents àmbits, per fer una anàlisi profunda de quines són les necessitats de les persones amb discapacitat en temes com poden ser l'educació, la inserció laboral, l'accessibilitat o la supressió de barreres arquitectòniques, entre d'altres.

Rosa M. López va destacar que tant aquest estudi com el que es va presentar la setmana passada sobre la situació de dependència de les persones majors de 80 anys contribueixen a posar en marxa molts dels aspectes que regula la recentment aprovada Llei de Dependència.

La metodologia

Per dur a terme l'estudi es realitzaran entrevistes a persones de diferents edats i amb diferents tipus de discapacitat i als seus familiars. També es posarà especial èmfasi en les pròpies experiències dels afectats i les principals necessitats de les famílies que cuiden una persona amb discapacitat.

En el procés de recaptació de dades de l'estudi, que finalitzarà el proper mes d'abril, també hi col·laboraran diferents institucions, com per exemple l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, la delegació de l'ONCE de Tarragona, el Centre de Salut Mental Pere Mata o l'Àrea Bàsica de Salut de Cambrils, entre d'altres.

Comenta aquest article