Informació general

Residus

La generació de residus de la fracció resta a Cambrils cau un 20% a l'abril

En total, als vuit municipis que formen part de la mancomunitat de Sirusa, la generació de residus de resta ha caigut un 16,9% a l'abril, de mitjana

Per ACN

Imatge de la plataforma de descàrrega i el dipòsit de residus de la incineradora de Tarragona
Imatge de la plataforma de descàrrega i el dipòsit de residus de la incineradora de Tarragona | ACN (Roger Segura)

La generació de residus de la fracció resta als vuit municipis que formen part de la mancomunitat de Sirusa ha caigut un 16,9% a l'abril, de mitjana. Durant el primer mes sencer en estat d'alarma, la brossa recollida a Tarragona, la Canonja, Reus, Valls, Salou, Cambrils, Vila-seca i Constantí ha arribat a les 8.182 tones, davant les 9.846 de l'abril del 2019. Al març, amb només mig mes de confinament, la reducció va rondar el 5%, de mitjana. La davallada és més acusada en les zones amb més activitat turística o d'oci, i també reflecteix el tancament dels negocis de la restauració i comerç. D'altra banda, la incineradora de Sirusa a Tarragona ha gestionat 728 tones de residus sanitaris durant la pandèmia -127 tones al març i 602 a l'abril.

A l'abril, el municipi on més ha caigut la generació de la fracció resta per l'aturada de l'activitat és Salou, amb una disminució del 56,5%. A Cambrils la disminució ha estat del 20,2% i a Vila-seca del 12,6%. A Tarragona i la Canonja, que comparteixen servei, la davallada s'ha situat en un 12,2%. A Valls la disminució ha estat més moderada, del 4,5%, mentre que a Reus ha caigut un 3,5% i a Constantí un 3,4%.
 
Al març, malgrat que només es van viure dues setmanes de confinament, la davallada a Salou va ser del 15%. A Valls va fregar el 8%, mentre que a Tarragona i la Canonja es va situar en el 5,7%. En la resta de municipis la variació va ser menys significativa: un 3,6% menys a Vila-seca, un 2,9% menys a Constantí, un 2,4% menys a Reus i un 0,2% menys a Cambrils. Segons Sirusa, la comparativa dels residus gestionats durant els mesos de març i abril dona resultats de lleugera disminució, de l'ordre de l'1,5%, entre el 2018 i 2019. La mancomunitat ho atribueix a la millora continuada en la recollida selectiva.

Gestió dels residus sanitaris

D'altra banda, la incineradora del polígon Riu Clar de Tarragona ha gestionat 728 tones de residus sanitaris derivats de la crisi de la covid-19, 127 al març i 602 tones a l'abril. Els residus provenen majoritàriament de l'àmbit hospitalari de la demarcació de Tarragona, però també n'ha rebut de la Conca d'Òdena i, puntualment, de la comunitat de Madrid.

Comenta aquest article