Informació general

L'Ajuntament i la Confraria de Pescadors signen el conveni que regula el futur de la plaça del Pòsit

Per Judit Pinazo



Robert Benaiges i Josep Pijoan, ahir al migdia en el moment de la signatura del conveni
Ahir al matí es va fer efectiva la signatura del conveni entre l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors relatiu al futur de la plaça del Pòsit. Tot i que ahir es va fer l'acte oficial, recordem que en el ple del passat mes de gener, celebrat el passat dia 30 de gener, ja es va aprovar el conveni.

En l'acte d'ahir hi van assistir l'alcalde –Robert Benaiges– i el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils –Josep Pijoan–. Benaiges va voler remarcar una vegada més que l'Ajuntament ha respectat en tot moment la decisió i voluntat de la Confraria de Pescadors.

Recordem que el conveni contempla la construcció d'un edifici, la urbanització de la plaça i la construcció d'un aparcament soterrat.

El conveni que es va signar ahir determina la relació entre Ajuntament i Confraria de Pescadors en aquells espais que compartiran, com és el cas dels carrers, la plaça i el pàrquing soterrat. La Confraria s'encarregarà d'elaborar el projecte global, és a dir pàrquing, edifici i projecte d'urbanització de la plaça. De moment, segons explicava ahir Pijoan, no es té cap idea de quin serà l'aspecte que oferirà la plaça un cop urbanitzada, però tenen previst tirar endavant un concurs d'idees perquè tots aquells arquitectes interessats presentin projecte de la plaça i després s'avaluarà quin és el projecte més adequat i que més agrada a la Confraria de Pescadors. Per altra banda, Pijoan va destacar que, tot i que els agradaria que fos la mateixa Confraria qui s'encarregui de la urbanització de la plaça del Pòsit, de moment encara no tanquen la porta a possibles empreses que es mostrin interessades a fer-se càrrec del projecte.

Pijoan no va avançar terminis, però esperen que el projecte estigui enllestit tan aviat com sigui possible i poder començar a construir. Això sí, tot plegat hauria d'estar enllestit en un termini de tres anys, explicava Pijoan. Pel que fa al futur de l'edifici, Pijoan va recordar, una vegada més, que els primers amb qui es parlarà seran els antics paradistes del Mercat del Pòsit, per si estan interessats a posar algun establiment en el futur edifici.

Comenta aquest article