Informació general

El grup "Quetzalcoalth" de Nicaragua ofereix una actuació folklòrica a l'IES Cambrils

Per Judit Pinazo



El grup "Quetzalcoalth" de Nicaragua va actuar ahir a l'IES Cambrils
Ahir a la tarda la sala d'actes de l'IES Cambrils va acollir l'actuació folklòrica del grup "Quetzalcoalth" de Nicaragua, un grup format per 11 nois de Nicaragua d'entre 13 i 26 anys, que van oferir un repertori de danses i cançons nicaragüenques.

L'acte se celebra en el marc de la trobada d'intercanvi entre escoles de Nicaragua i Cambrils de la mà de l'ONG Comitè Óscar Romero i que durant els dies 12 i 13 de febrer ha portat el grup de joves a Cambrils. En aquesta trobada hi han participat els tres centres educatius que imparteixen educació secundària al municipi, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV. El grup ha visitat els centres per xerrar i intercanviar experiències amb els alumnes cambrilencs, amb l'objectiu d'apropar-los la realitat que ells viuen en el seu país d'origen, una realitat amb pocs privilegis i que no s'assembla gens a la dels joves cambrilencs. Entre el grup de joves nicaragüencs hi ha estudiants de secundària, estudiants universitaris i llicenciats.

El grup de joves ha estat durant l'últim mes visitant diferents centres de la província i han pogut parlar amb uns 3.000 joves, amb l'objectiu que els alumnes de la zona tinguin oportunitat de conèixer la realitat que viuen altres joves del tercer món, tal i com explicava el coordinador de la gira, Francesc Xammar. Segons Xammar aquesta és una experiència molt enriquidora en la qual els joves catalans poden valorar realment el que tenen i donar importància a privilegis com ara cursar uns estudis o poder tenir aigua o llum cada dia, a diferència de molts joves de Nicaragua que sovint troben a faltar coses tan bàsiques com aquestes.

A banda de donar a conèixer les seves experiències, una altra de les finalitats de la trobada ha estat donar a conèixer el folklore nicaragüenc. Per això durant aquest mes el grup de joves ha actuat en diferents centres escolars i centres cívics de la demarcació.

Comenta aquest article