Informació general

L'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer participa en una xerrada per a persones que tenen a càrrec malalts

Per Judit Pinazo



El taller es va realitzar ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran
El gener de l'any passat es va posar en marxa l'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Cambrils(AFMAC). Durant aquest primer any de funcionament s'han impulsat diferents activitats dirigides als familiars de malalts d'Alzheimer amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels qui pateixen aquest malaltia i dels qui els envolten.

Un exemple de les diferents activitats dirigides als membres de l'associació és el taller que es va celebrar ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran sobre cuidadors informals de malalts, és a dir, cuidadors no professionals, emmarcada dins el cicle de tallers "Cuidem els que cuiden" organitzat pel Departament de Benestar Social de l'Ajuntament. Els tallers "Cuidem els que cuiden" no estan dirigits únicament a familiars de malalts d'Alzheimer, sinó a aquelles persones que es fan càrrec de persones que pateixen alguna malaltia, ja sigui psíquica o física, però l'AFMAC ha volgut participar en aquest taller, ja que la majoria de membres de l'associació tenen al seu càrrec una persona malalta. L'objectiu de la sessió d'ahir era donar a conèixer quines són les pautes a seguir davant de situacions de dependència, a través d'un grup d'ajuda mútua.

Durant aquest primer any de funcionament l'associació ha organitzat altres activitats com per exemple la xerrada del passat 8 de febrer al Centre Cultural a càrrec de la directora del CAP Antoni de Gimbernat –Lídia Rios– entorn la motivació dels familiars i les atencions que han de rebre els malats d'Alzheimer i a la qual hi van assistir més de 30 persones.

Comenta aquest article