Informació general

L'ACA inclou la riera d'Alforja en el programa de manteniment i conservació de les lleres públiques

Per Judit Pinazo



L'ACA ha inclòs la riera d'Alforja en el seu programa de manteniment de lleres públiques
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)  ha destinat un pressupost de 4,3 milions d'euros a actuacions dedicades al manteniment de lleres públiques durant l'any 2007. El Consell d'Administració de l'ACA ha aprovat un total de 209 actuacions per al manteniment i conservació de lleres públiques, entre elles la riera d'Alforja. En les actuacions del Programa a Tarragona s'hi destinaran un total de 302.035,00 euros.

Les actuacions que realitzarà l'ACA són de manteniment, prevenció i millora de les lleres tant des del punt de vista ambiental com hidrològic.

Fins ara, les actuacions de neteja de les rieres les duia a terme de manera exclusiva l'Ajuntament. Per aquest motiu a principi de mandat, tal i com explica el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas–  l'Ajuntament es va dotar d'una empresa que de manera periòdica netegés les rieres, els barrancs i de zones amb excessiva vegetació, concretament quatre vegades a l'any, segons Matas. Tot i això, l'ACA continuava sent qui en tenia la competència, però a partir d'ara col·laborarà amb l'Ajuntament en les tasques de neteja, com a mínim les de la riera d'Alforja.

Tot i que de moment l'ACA només ha inclòs en el seu programa la riera d'Alforja, segons Matas la col·laboració s'espera que sigui progressiva i que d'aquí a un temps es puguin incloure dins del programa totes les rieres del municipi.

Que l'ACA es faci càrrec de la neteja de la riera d'Alforja al seu pas per Alforja, les Borges del Camp, Riudoms, Vinyols i els Arcs, i Cambrils, és una molt bona notícia, explicava Matas. Fins ara l'Ajuntament deixava la riera neta, però si els altres municipis no les mantenen netes, cada cop que plou la brutícia acaba arribant a Cambrils. Amb la col·laboració de l'ACA això s'evitarà.

Aiguats de setembre

A banda de les quatre vegades a l'any que es fa una neteja exhaustiva de les rieres i els barrancs, quan hi ha fortes pluges s'incrementen els serveis de neteja, tal i com es va haver de fer després dels aiguats del passat mes de setembre. Per a aquella actuació excepcional l'Ajuntament va demanar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat que es fes càrrec dels imports de la neteja que es va efectuar, ja que havien estat uns aiguats excepcionals. Segons Matas el Departament de Medi Ambient ha retornat a l'Ajuntament els 36.000 euros que el consistori cambrilenc va destinar a la neteja i adequació dels desperfectes provocats per la pluja.

Comenta aquest article