Informació general

Els dos cambrilencs detinguts per l'assalt a Sudanell podrien estar implicats en un presumpte intent de segrest

Per Redacció

Segons un comunicat emès ahir a la tarda pels Mossos d'Esquadra, els dos cambrilencs detinguts per l'assalt a una vivenda de Sudanell, que recordem es va produir el passat 26 de gener, i que actualment es troben al Centre Penitenciari de Ponent, a Lleida, podrien estar implicats en un intent de segrest d'un empresari de la Seu d'Urgell.

En els últims dies els Mossos d'Esquadra han detingut Eduardo Maria RG de 39 anys, Gilbert V de 56 anys i Josep PV de 53 anys –els dos primers, veïns de la Seu d'Urgell i el tercer, veí de Tarragona– com a presumptes autors d'un delicte de segrest en grau de temptativa.

Les detencions són resultat d'una investigació oberta fa un mes per l'Àrea Regional d'Investigació dels Mossos al Pirineu Occidental, després d'assabentar-se que dos veïns de la Seu d'Urgell estaven planificant el segrest d'un altre veí del mateix municipi.

De la investigació es desprèn que Gilbert V hauria proposat a Eduardo Maria RG segrestar un exsoci seu i demanar una quantitat important de diners a canvi de la seva llibertat. Segons els Mossos, Eduardo Maria RG s'havia d'encarregar de trobar un grup de persones que executessin materialment el segrest. Tot apunta que hauria proposat l'acció a uns coneguts seus de les comarques de Tarragona.

La investigació va permetre relacionar José PV com una de les persones que havia rebut l'encàrrec i va ser detingut el passat 6 de febrer a Tarragona. Les altres dues persones que l'havien d'ajudar eren els cambrilencs Antoni FC i Carlos CG, actualment en presó. Recordem que Antoni FC va ser detingut a Sudanell el mateix dia 26 de gener i Carlos CG va ser detingut dies després, el passat 8 de febrer, a Castelló.

A finals del mes de gener els Mossos d'Esquadra van realitzar un registre en el domicili de Gilbert V, situat a la població d'Adrall, a l'Alt Urgell, on s'hi va trobar nombrosa documentació, que actualment s'està analitzant. Així mateix, en una caseta annexa a la casa es va trobar un forat a terra tapat amb fustes on, presumptament, havien d'amagar el segrestat.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Comenta aquest article