Informació general

Les obres del nou tanatori municipal s'iniciaran aquest mes de març i estarà enllestit en poc més d'un any

Per Judit Pinazo



Aspecte que tindrà el Tanatori de Cambrils un cop enllestit
Ahir al matí es va presentar a la sala de plens de l'Ajuntament el projecte del futur Tanatori Municipal de Cambrils. L'acte va comptar amb l'assistència de diferents regidors del consistori i una nombrosa presència de membres de l'empresa encarregada de la construcció i gestió del tanatori, Mémora. La presentació del projecte va anar a càrrec de l'alcalde –Robert Benaiges–, el director general del Grup Mémora –Emilio Berriatua– i el delegat de la zona Mediterrània del Grup Mémora –Xavier Poch–.

Recordem que el Tanatori de Cambrils, que es començarà a construir en les properes setmanes, s'ubicarà al Nou Cambrils, a la zona que hi ha davant de la caserna de la Guàrdia Civil i contigua a l’avinguda d’Adelaida. La construcció del tanatori té un pressupost de 1.650.000 euros i comptarà amb 3 sales de vetlla, una sala polivalent per a cerimònies religioses i civils, una zona de descans, un espai enjardinat, despatx d'atenció a les famílies, sala de contractació, zona tècnica, magatzem i cotxera. Tal i com va explicar ahir Xavier Poch, en un principi s'havia plantejat la possibilitat de construir quatre sales de vetlla, però finalment es va optar per construir-ne només tres, tot i que es disposa d'un espai per si en un futur s'ha d'ampliar el nombre de sales.

Segons va explicar ahir l'alcalde –Robert Benaiges–, està previst que les obres no durin més d'un any, és a dir, que a principis del 2008 l'empresa podrà començar a donar el servei.

A Catalunya l'empresa Mémora està present a Girona, Barcelona i Tarragona a través de 15 tanatoris, 10 més en fase de construcció. El Tanatori de Cambrils, segons explicava ahir Emilio Berriatua, té una zona d'influència d'uns 40.000 habitatns i està previst que pugui donar servei en els pròxims 50 anys. Tot i que el tanatori ha de donar servei als cambrilencs, Benaiges afirmava ahir que es plantejarà la possibilitat de donar servei a d'altres municipis propers.

Diamants de record

Cal destacar que l'empresa Mémora oferirà un ampli ventall de serveis un cop el tanatori estigui enllestit, com per exemple assistència psicològica, ecofunerals (amb urnes biodegradables, fusta certificada, etc.), diamants obtinguts a partir dels cabells dels difunts com a record o la conservació i custòdia de l'ADN dels difunts.

El crematori

El tanatori no disposarà de servei de crematori, però ahir l'alcalde va explicar que l'Ajuntament té la previsió de construir un nou cementiri de caire municipal, ubicat al Pla General proper a les instal·lacions del futur tanatori, a l'altre costat de l'autopista seguint l'eix de la riera. Segons Benaiges, el cementiri inclouria un espai per ubicar-hi el crematori.

Comenta aquest article