Informació general

S'instal·la una formigonera provisional per dur a terme les obres de la via del tren

Per Judit Pinazo



La formigonera s'ha instal.lat a la zona on hi havia l'antic abocador de runa i es retirarà quan acabin les obres
Per tal de dur a terme les obres de l'estructura del nou traçat ferroviari s'ha instal·lat, en els terrenys de l'antic abocador de runes, a tocar de la riera d'Alforja, una formigonera provisional. Quan es fa el projecte d'una infraestructura com aquesta, s'inclou un estudi d'impacte ambiental on es determina on s'ubicaran les formigoneres i altres elements que hagin de ser necessaris per tirar endavant l'obra. Tal i com va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital el regidor de Medi Ambient -Salvador Matas- en un principi,  la formigonera anava ubicada a la zona de l'antiga pista de karts però es va desestimar ja que no era l'emplaçament més idoni perquè es trobava molt aprop de la zona esportiva i molt aprop d'habitatges del barri del Nou Cambrils i de la Parellada.Per aquest motiu finalment es va decidir buscar-hi un nova ubicació.

Fiança

Per instal·lar la formigonera no s'han de tramitar permisos especials, però com que els camions de formigó hauran de passar pel camí de Montbrió per anar des de la formigonera a les obres i aquest camí
es va asfaltar fa poc temps, des de l'àrea de Medi Ambient i Urbanisme de l'Ajuntament se'ls hi ha demanat unes fiances i unes garanties per l'activitat a realitzar, ja que és molt probable que amb els camions plens de formigó, l'asfalt pugui malmetre's. Per altra banda, segons Matas, també es controlarà que l'activitat que duguin a terme no malmeti el medi ambient i que es faci tot d'una manera correcta.

L'empresa que du a terme les obres, ja compta amb un servei de vigilant ambiental extern, és a dir una persona d'una altra empresa, triada pel Ministeri de Medi Ambient, que supervisa tot l'impacte que es produeix en les obres de la via, com per exemple on va la runa o d'on treuen els àrids, entre d'altres. Tot plegat un control especialitzat. Quan acabi l'obra es retirarà la formigonera.

Comenta aquest article