Informació general

El tast de galeres al Port es converteix en l'acte estrella de les Jornades de la Galera

Per Cristina Sierra



Ahir diumenge es van servir 2.000 racions de fideus amb galera
Ahir diumenge es va celebrar al Mollet del Rec un dels actes més populars d’aquestes terceres Jornades de la Galera: el tast de fideus rossos amb galeres.

Durant tres hores se'n van servir 2.000 racions. A un preu simbòlic de dos euros, el tast també incloïa una copa de cava o bé aigua. Tot i les previsions de racions, amb el cava van fer curt, ja que a mig matí ja no quedaven ampolles. Molts cambrilencs, però també moltes persones vingudes de Reus, Valls i de més pobles del voltant, no es van perdre aquest acte en el qual es van cuinar en directe més de 40 quilos de galeres amb fideus, a diferència d'altres anys, que es portaven directament totes les paelles de la Confraria de Pescadors. El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– va destacar el fet que s’havia “guanyat molt en l’organització” i va destacar el fet de cuinar en directe en un dels actes més massius d’aquestes jornades al bell mig del port.

Vent d'Estrop-Vogadors de Cambrils

També els més petits van tenir el seu moment en un dia en què en principi el temps va acompanyar però que de mica en mica es va anar ennuvolant. L’associació Vent d’Estrop - Vogadors de Cambrils va donar l’oportunitat als més joves de pujar als bots i fer unes competicions i exhibicions per transmetre com s’ha de treballar en aquest esport col·lectiu. Els que no podien pujar per qüestions d’edat tenien uns tallers de contes i de pintar, i també els van donar uns globus blaus.

Els actes d’ahir cauen just enmig d’aquesta tercera edició de les Jornades de la Galera, que finalitzaran la setmana vinent en un acte al Parc Samà amb la presència de la cuinera Carme Ruscalleda i en el qual es donaran els principals premis del concurs "De la mar als fogons".

Comenta aquest article