Informació general

Es presenta la Xarxa Llatina a Cambrils que treballarà en la defensa dels drets dels llatinoamericans

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Robert Benaiges, Javier Luna, Nadia Maldonado, Rosa M. López i Roberto Labandera
Ahir al matí al Centre Cultural, es va presentar la Xarxa Llatina a Cambrils -que neix sota l'agrupació local del PSC de Cambrils- i que té la voluntat d'articular-se com una associació cívica i cultural amb el nom de "Peulla-Brotes Nuevos", que treballarà en la defensa dels drets dels ciutadans immigrants llatinoamericans.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, Javier Luna -coordinador de la Xarxa a Catalunya-, Roberto Labandera -diputat del Parlament de Catalunya i membre de la Xarxa- i Nadia Maldonado -responsable local de la Xarxa Llatina a Cambrils-. Robert Benaiges va destacar-ne el caràcter històric de Cambrils, "com a municipi d'acollida, per aquelles persones que per diverses circumstàncies han volgut fer de Cambrils la seva ciutat. Per això dediquem esforços per aconseguir que la seva integració sigui la millor possible, respectant la seva particularitat i la seva cultura".

Tal i com va explicar Javier Luna, la Xarxa Llatina és una organització que forma part de l'organització del Partit Socialista de Catalunya, creada amb l'objectiu de fomentar un moviment associatiu dels llatinoamericans a Catalunya, i ser "una porta d'entrada amigable al PSC. Reunir-se per desenvolupar projectes comuns i introduir els nous ciutadans en la vida política". Per la seva banda, Nadia Maldonado -responsable de la Xarxa Llatina a Cambrils- va destacar aquesta necessitat "obrir espais de trobada, discussió i ser partícips de Cambrils i de Catalunya, unificar forces per fer front a les nostres debilitats i tenir veu i vot". Nadia Maldonado també va explicar que amb el naixement de l'associació "Peulla-Brotes Nuevos", enguany es treballarà sobre diverses àrees, especialment sobre els infants, "per enfortir les arrels dels nens que venen a terra de ningú".

Roberto Labandera també va voler destacar, "el moment important que estem vivint amb les polítiques d'immigració. És necessari trobar els espais en la societat d'acollida, i que aquesta sigui capaç de crear-los, per tal de que tots tinguem un lloc en el món. Els ajuntaments han de tenir un paper fonamental, amb generositat, capacitat d'obertura, compartir cultures i conèixer les dificultats".

Finalment, per tancar l'acte de presentació, la regidora de Benestar Social -Rosa M. López- es va mostrar molt satisfeta per aquesta nova iniciativa engegada a Cambrils i va donar la benvinguda a aquesta nova organització. Segons va comentar Rosa M. López, des del consistori cambrilenc sempre s'ha treballat i es treballa en una de les principals prioritats de l'actual equip de govern: la població nouvinguda que arriba a Cambrils. Aleshores es va crear l'Oficina Municipal d'Atenció i Informació a l'Immigrant, per tal de treballar en l'àmbit comunitari i en la prevenció, especialment dirigida als més petits.

Comenta aquest article