Informació general

Cambrils acollirà el proper mes de març la segona Marató de donació de Sang

Per Redacció

El proper 21 de març, justament d'aquí a un mes,  es celebrarà a Cambrils la 2a Marató de donació de sang. Entre les 10 del matí i les 10 de la nit ininterrompudament es podran realitzar donacions de sang al Pavelló Municipal d'Esports. El principal objectiu de l'activitat, que Cambrils acull per segona vegada, és sensibilitzar sobre els greus problemes que s'originen quan manca sang i captar nous i noves donants.

La comissió organitzadora està treballant en la preparació d'una jornada festiva, per tal que la gent s'animi a donar sang. Per aquest motiu hi haurà activitats, regals, guarderia gratuïta, entre d'altres. Per donar sang s'ha de ser major de 18 anys, pesar 50 kg o més i no cal anar en dejú.

Recordem que la Marató de donació de sang, és una de les moltes activitats que organitza el Banc de Sang i Teixits, i que es va iniciar l'any 2002, amb la col·laboració de 12 municipis i any rere any la xifra es va augmentant. El Banc de Sang i Teixits està treballant amb l'objectiu de batre un rècord de participació a Cambrils i s'espera obtenir xifres molt elevades per tal d'aconseguir les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris.

A banda de les Maratons de donació, la flota d'equips mòbils realitza unes 80 campanyes a la setmana i distribueix 1000 productes sanguinis (glòbuls vermells, plaquetes, plasma, etc) als hospitals públics i privats de Catalunya.

Comenta aquest article