Cultura

Llengua

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participa al llegendari de Catalunya publicat per la xarxa d'escoles Vedruna

L’alumnat de 5è de l’escola ha treballat la llegenda cambrilenca de la Maça del Calot

Per Redacció

Treball dels alumnes de cinquè en el projecte
Treball dels alumnes de cinquè en el projecte | Cedida

El projecte "Del Baix Camp a la Cerdanya: una ruta de llegenda" és l’ambiciosa proposta de treball de les llegendes dels diferents municipis catalans que han treballat durant tot el curs alumnes i docents de les diferents escoles de la xarxa Vedruna Catalunya. Al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, els nens i nenes de 5è de primària han participat activament en aquest projecte. Amb la proposta de treballar llegendes pròpies de Cambrils van anar a la Biblioteca Josep Salceda i Castells on van descobrir la llegenda de "La maça del Calot", un pagès cambrilenc al qual un amic pescador va regalar una maça que havia trobat a la riera i que va resultar estar farcida d’or.

Aquest és l’origen d’un apassionant projecte en el que els joves han pogut treballar competències digitals a l’hora que investigaven i descobrien ingredients desconeguts sobre la cultura i les tradicions del municipi. A la vegada, s’han convertit en creadors i divulgadors d’aquest contingut a partir d’eines de Realitat Virtual i Realitat Augmentada. L’activitat, a la vegada, ha permès treballar de forma innovadora altres matèries vehiculars com la llengua o col·laborar amb el professorat de robòtica. En definitiva, ha estat un treball transversal realitzat per l’alumnat cambrilenc i per l’alumnat de la resta d’escoles de la Xarxa Vedruna.

El projecte ja està disponible a la xarxa

La presentació oficial del projecte va tenir lloc aquest passat divendres a la tarda de forma online a través d’un webinar en el que hi han participat, a més dels responsables del projecte, totes les famílies que ho han desitjat. Ara ja està obert al públic aquest material digital al qual es pot accedir des del següent enllaç:

https://vedrunacatalunya.cat/llegendari

Tot plegat és el resultat d’un procés que a les diferents escoles ha durat pràcticament tot el curs i que s’ha publicat en la plataforma pública del MOBILE HISTORY MAP on es poden veure les geolocalitzacions de les narratives escrites i orals de les llegendes i el material audiovisual que acompanya cada llegenda. 

El projecte també ha inclòs eines de realitat virtual

    

Comenta aquest article