Informació general

El Mercat Municipal de la Vila reparteix les receptes amb galeres guanyadores del concurs de l'any passat

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta; Sisqueta Martí, Paloma López i M. Jesús Fernández a la peixateria del Mercat Municipal de la Vila
Durant aquests dies al Mercat Municipal de la Vila s'han repartit les receptes amb galeres dels finalistes del segon concurs gastronòmic De la mar als fogons per a joves cuiners que es va celebrar l'any passat en el marc de les segons jornades de la galera. En l'edició de l'any passat els guanyadors van ser Marcos Gómez i Maria Vilanova.

Sisqueta Martí de la peixateria de la Confraria de Pescadors del Mercat Municipal de la Vila explica que "la gent ha agafat bastant aquestes receptes i s'han interessat força". A més, segons les peixateres d'aquesta parada, -Sisqueta Martí, Paloma López i M. Jesús Fernández- "amb les jornades de la galera i la promoció que se'n fa des de fa tres anys, sí que se'n ven més durant aquests dies, la gent en compra més. Abans, la galera potser era més desconeguda i ara surt arreu i és més famosa".
Segons expliquen, el preu de la galera no sol variar molt durant tot l'any i normalment es situa entorn els 10 i els 13 euros el quilo.

Concurs De la mar als fogons 2007

Dins d'aquestes terceres jornades de la galera, que es fan des del 10 al 25 de febrer, se celebra de nou, el concurs gastronòmic De la mar als fogons, dirigit als joves cuiners d'entre 16 i 26 anys, amb la galera com a producte principal de les innovacions culinàries dels concursants i la inclusió d'altres ingredients típics de la terra.
El passat 9 de febrer, ja es van seleccionar els 10 semifinalistes d'entre les 40 receptes que van presentar-se al concurs. Els concursants escollits realitzaran la seva cuina demà divendres, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, i disposaran de dues hores per preparar el plat, amb els estris i ingredients detallats en la recepta. Posteriorment, el presentaran i explicaran al jurat. D'entre els 10 semifinalistes seleccionats, només dos passaran a la final que se celebrarà el diumenge 25 de febrer, a l'acte de cloenda de les III Jornades de la Galera de Cambrils, amb l'espectacle La nit dels sentits, que combinarà cuina i música. El guanyador del concurs rebrà el premi de mans de la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, chef del restaurant Sant Pau de la localitat de Sant Pol de Mar.

Comenta aquest article