Informació general

Es tanca el pas a la passarel·la de la desembocadura de la riera de Riudoms per fer-hi arranjaments

Per Judit Pinazo



Una part de les fustes del terra de la passarel·la ja es van treure fa uns quants dies
Des de fa aproximadament una setmana està tallat el pas per la passarel·la de fusta ubicada a la desembocadura de la riera de Riudoms, perquè s'ha de reparar. Com que està previst que la passarel·la estigui tallada durant un mes, tal i com explicava l'alcalde -Robert Benaiges- en declaracions a Revista  Cambrils Diari Digital, s'ha habilitat un pas alternatiu amb una passarel·la de fusta que passa per la platja. L'Ajuntament té previst que la reparació de la passarel·la estigui enllestida abans de l'inici de Setmana Santa.

Els treballs de reparació de la passarel·la, que duran a terme els alumnes de l'Escola Taller de Cambrils i que s'iniciaran dilluns que ve, consisteixen en retirar les fustes del pont i pintar-les i es farà el reforç de tot el pont. Segons Benaiges, els alumnes estaran a càrrec de diferents tècnics municipals i professors del centre que supervisaran la feina dels alumnes.

La feina dels alumnes de l'Escola Taller

L'Escola Taller "Manteniment i Rehabilitació" va iniciar la seva activitat el 14 de desembre de 2005 i finalitzarà el 13 de desembre d'enguany. El projecte tenia com a objectiu formar a 16 nois i noies entre els 16 i els 24 anys, en situació d'atur i mancances de formació en les professions de pintura i jardineria, per poder després dels dos anys de formació incorporar-se al món laboral. Recordem que el projecte de l'Escola Taller està subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei d'Ocupació de Catalunya.

La formació a aquests joves està estructurada en dues etapes. La primera de sis mesos de durada per rebre formació bàsica i la segona, que es va iniciar el 14 de juny de 2006, en que els alumnes van signar un contracte de formació amb l'Ajuntament per tal de dur a terme un seguit d'actuacions, de cada especialitat, per tal que els alumnes puguin adquirir experiència professional.

Els alumnes de pintura, per exemple, han realitzat en aquest temps més de 10 actuacions, com per exemple, pintar l'interior i l'exterior del Centre Cívic Nou Cambrils, pintar la pèrgola de fusta del Parc del Pescador, les aules i els passadissos del CEIP Joan Ardèvol o la barana metàl·lica de l'avinguda dels Països Catalans, entre d'altres-.

Per la seva banda els alumnes de jardineria han treballat en el trasplantament dels arbres i la instal·lació del sistema de reg al CEIP Guillem Fortuny i la plantació d'arbres, construcció de parterres i sembra de gespa a les instal·lacions de l'escola Taller.

Comenta aquest article