Informació general

La Cooperativa Agrícola tancarà la temporada amb més d'un milió de calçots venuts

Per Judit Pinazo



Amadeu Mas, un dels quinze productors de calçots que subministra a la Cooperativa Agrícola
Tot i que semblava que les temperatures no ho permetrien i tot i que la temporada ha començat amb una mica de retard, la temporada de calçots es troba en el seu millor moment. Enguany la Cooperativa Agrícola de Cambrils té previst que la producció de la temporada de calçots estigui entorn el milió de peces venudes, una xifra molt similar a la de l'any passat. Tot i això,  fins que no finalitzi la temporada no es pot fer un balanç exacte de les vendes.

Segons el gerent de la Cooperativa -Lluís Abella- en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, aquests dies s'està en plena campanya, "a la Cooperativa estem arribant al 50% de la producció". Pel que fa als preus, es mantenen força estables en relació la temporada passada. A la Cooperativa s'està mantenint una política de preus molt semblant a la de l'any passat, explicava Abella. El preu al que el pagès ven el calçot està entorn els 8 cèntims d'euro. Aquests és el preu al que la Cooperativa ven els calçots al port major. Tot i això, reconeix, que les altes temperatures i al tardança en l'inici de la temporada, han provocat que potser el preu en que el calçot ha arribat enguany al consumidor ha estat una mica més elevat, entorn els 12 cèntims d'euro. Tot i això el preu del calçot pot variar força d'una setmana a l'altra, sobretot si hi hagut més oferta que no pas demanda, com per exemple aquesta setmana, que s'han venut una mica més econòmics.

La temporada de calçot pels productors finalitzarà a meitats de març, però la temporada pels consumidors s'allarga fins a Setmana Santa. Entre setmana les vendes baixen una mica, a diferència del cap de setmana que és quan més se'n venen.

Calçots amb DO de Calçot de Valls

La gran majoria dels calçots es venen a municipis de la rodalia, com per exemple Reus o Valls, però també se'n fan arribar a restaurants de Barcelona que es dediquen a fer calçotades. Destacar que el calçot de la Cooperativa Agrícola té el certificat de la DO de Calçot de Valls, el que vol dir que han passat un rigorós control de qualitat i que dóna més reconeixement al producte.

Segons Abella la Cooperativa Agrícola té 15 socis que es dediquen a la producció de calçots i tots ells cultiven calçots amb la qualificació de la DO Calçot de Valls.

Comenta aquest article