Informació general

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer organitza una jornada de portes obertes per donar a conèixer l'escola

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, la representació del conte "harmonia de colors" al pati de La Salle; i a baix berenar organitzat pels alumnes de quart d'ESO a l'edifici Vedruna
El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va organitzar ahir a la tarda, les terceres jornades de portes obertes, en els seus dos edificis -La Salle i Vedruna-.

Des de les tres de tarda, es van obrir les instal·lacions de l'edifici La Salle -Educació Primària- i es van fer visites guiades per les diferents dependències: les classes, les aules d'informàtica, la biblioteca, el gimnàs o el teatre de l'escola. Al pati del centre també es va fer la representació del conte "harmonia de colors", on tota la canalla va lluir les caretes de Carnaval i es van oferir audicions musicals a la capella.

El cap d'estudis d'Educació Primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer -Vicens Sanromà- va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, que "l'objectiu
és ensenyar la nostra escola, com som i obrir l'escola als pares. Moltes vegades no coneixen les dependències on estan els seus fills i és un moment d'apropar-les amb totes les activitats que es fan en una classe". A més, en una de les aules, també es va instal·lar una exposició informativa, en la que segons Vicens Sanromà, "demostrem i ensenyem els nostres projectes d'innovació pedagògica que apliquem a l'escola".

Per la seva banda, a l'edifici Vedruna -centre que acull l'Educació Infantil i l'Educació Secundària Obligatòria- es van obrir les portes entorn les cinc de la tarda. En les instal·lacions d'aquest centre també es van adequar algunes de les seves aules, per mostrar els treballs i projectes dels alumnes. A les aules dels cursos d'ESO es van poder visitar diverses exposicions fotogràfiques -amb suport gràfic i audiovisual- que mostraven la història dels 10 anys d'ESO al col·legi. 
La cap d'estudis d'Educació Secundària -Pili Bas-, va explicar que, "les jornades d'enguany han volgut ser el reflex d'aquests deu anys, amb tots els projectes que hem realitzat, les celebracions i festes més destacades en la nostra etapa o les sortides més emblemàtiques de cada curs. A més, dels diferents projectes i reformes que s'han fet a l'escola". Segons Pili Bas, "l'objectiu d'aquestes jornades és ensenyar i mostrar com és l'escola, i sobretot a aquelles famílies que tenen intenció de portar els alumnes a la nostra escola vegin què fem i com ho fem".

Molts pares dels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer es van acostar al centre per visitar totes les dependències: les aules d'Educació Infantil, les aules d'Educació Secundària Obligatòria o les diferents aules de treball del col·legi. A més, durant tota la tarda, els alumnes de quart d'ESO van preparar berenar per a tothom, en una de les activitats que estan fent durant tot el curs per recollir diners pel viatge de fi de curs.

Comenta aquest article