Informació general

La Policia Local destrueix prop de dues tones de material decomissat provinent de la venda il·legal

Per Berta Ruiz



Moment en el que es llençaven totes les caixes de material dins del camió triturador de brossa
La Policia Local de Cambrils va destruir ahir al matí, tot el material decomissat de la venda ambulant il·legal durant la temporada passada, iniciada el passat mes de març.

En l'acció duta a terme ahir, es van destruir prop de dues tones de material, -unes 100 caixes i uns 20 paquets- de diferents productes entre CD, DVD, ulleres, roba, gorres, samarretes o perfums falsificats.
Totes les caixes i paquets es van llençar dins del camió de Secomsa, on van ser triturats. Després es van traslladar al Servei d'Incineració de Residus Urbans (Sirusa) -ubicada a Constantí-, per ser cremats.

L'intendent en cap de la Policia Local -Esteve Mariné- va explicar el procés que se segueix amb aquest tipus de productes decomissats, "que són els expedients que tenim instruïts sobre venda ambulant sense llicència, que han caducat o que ningú ha acreditat la seva titularitat ni ha reclamat. Atès que es tracta d'un material que no s'ha acreditat la procedència ni la legitimitat, s'ha decidit destruir-lo, d'acord amb l'ordenança de convivència ciutadana". Esteve Mariné va detallar que, segons aquesta ordenança, es té l'opció de venir a recollir el gènere decomissat, "si el gènere és legal entre cometes", acreditant que és correcte, pagant la corresponent sanció econòmica imposada per venda il·legal. Segons l'intendent en cap de la Policia Local, "hi ha molts que venen i ho fan, però en el cas de CD i DVD desapareixen perquè saben que és un delicte i tampoc se'ls hi tornaria el material". Totes els caixes que contenien CD i DVD falsificats les portaran a la Guàrdia Civil, i posteriorment passaran a disposició judicial perquè constitueix un delicte contra la propietat intel·lectual.

El regidor de Seguretat Ciutadana -Jordi Savall- també va explicar que "aquest és el pas que culmina tota la feina feta per la Policia Local durant tota la temporada. Creiem que el volum que hem destruït ha sigut bastant important, i de cara a aquesta temporada mirarem de reforçar esforços humans i materials per poder eradicar la venda ambulant il·legal".

Comenta aquest article