Informació general

La Creu Roja realitza un seminari a Cambrils sobre la captació de socis

Per Judit Pinazo



El seminari es va celebrar la setmana passada a l'Hotel Tryp Port Cambrils
La setmana passada es va celebrar a Cambrils un seminari de captació de socis de Creu Roja. El seminari es va realitzar durant tota la setmana a l'Hotel Tryp i hi van participar unes 30 persones de les oficines locals que la Creu Roja té a Saragossa, Osca, Terol, del País Vasc, Navarra, Balears, La Rioja i Catalunya. Segons Laura Verges, responsable del Sorteig de l'Or de la Creu Roja a nivell central, aquests tipus de seminaris són "una oportunitat que tenim dins de l'organització per facilitar les eines necessàries a totes les persones que capten nous socis". Segons Verges, captar nous socis és una de les tasques més difícils, ja que és una de les bases de l'associació per tal de dur a terme totes les activitats a favor dels més vulnerables.

Creu Roja realitza aquests tallers per diferents municipis d'arreu de l'Estat per formar a la gent i dotar-les de les eines necessàries per la captació de fons. Es faran sis tallers per tot l'Estat i es formaran aproximadament a unes 130 persones. A banda del que s'ha celebrat a Cambrils i a Sevilla, fa dues setmanes, es faran seminaris també a Sevilla, Santiago de Compostela, Benidorm i Las Palmas. També es farà un curs a Toledo durant dos caps de setmana, aquest dirigit a voluntaris, un dels actius més importants de Creu Roja que actualment compta amb més de 100.000 voluntaris i més 750.000 socis.

Segons Verges, la xarxa local d'oficines, la que està més en contacte amb el ciutadà, és un dels principals punts de suport i que pot impulsar més el creixement de Creu Roja en els últims anys. Per aquest motiu, Creu Roja, dóna molta importància a aquests tipus de seminaris.

Sorteig de l'Or de Creu Roja

En el seminari es va fer especial atenció al Sorteig de l'Or, que fa 28 que Creu Roja organitza ininterrompudament i que és una font de finançament molt important, que representa un 30% de les fonts de la institució. L'any passat a través del sorteig es van aconseguir uns ingressos bruts de 24 milions d'euros, amb un creixement del 5% respecte l'any anterior.

Comenta aquest article