La cuina internacional centra les Jornades Gastronomicoturístiques de lEscola dHoteleria
Demostració de cuina mexicana dins les jornades |
Del 16 al 19 de febrer, lEscola dHoteleria i Turisme ha celebrat les vuitenes Jornades Gastronomicoturístiques adreçades als alumnes del centre que cursen les famílies professionals dhoteleria i turisme, per una part, i alimentària, per una altra. La intenció daquestes jornades és que lalumne pugui gaudir de laprenentatge amb professionals de reconegut prestigi relacionats amb el cicle formatiu que estan estudiant. La novetat més destacada de ledició denguany han estat les demostracions de cuines internacionals aprofitant la celebració del Fòrum 2004 a Barcelona. Així doncs, hi ha hagut demostracions de cuina índia a càrrec dels responsables del restaurant Tandoor de Barcelona, de cuina mexicana per part dels responsables del restaurant Cantina Mexicana de Barcelona i de cuina xinesa a càrrec de Joan Mao, del restaurant Casa Shangai de Cambrils. Al costat daquestes cuines internacionals també hi ha hagut demostració de cuina catalana a càrrec de Salvador Miralles de lhotel Miralles dHorta de Sant Joan.
Protagonistes, els fogons
Enguany el protagonisme ha sigut més dels fogons i del que shi cuina que dels establiments de restauració en si. Així ho comenta Jordi Jardí, cap destudis del centre, enguany hem buscat la interculturalitat que hi pugui haver en totes les cuines, ja que de totes sen pot treure alguna cosa. També hem buscat que la gent que vingués dels restaurants tingués experiència. Per Jordi Jardí limportant daquesta experiència és lexperimentació que en pugui fer el mateix alumne, daquest tipus de cuina en pots absorbir molta informació i si lalumne ho acaba captant se li poden obrir molts camps i pot arribar a fer coses molt diferents.
A banda de la cuina, les jornades han abraçat altres aspectes, com ha estat el taller de flors, a càrrec de Pilar Abellà, les pràctiques de restaurant i de pastisseria, i tot un ampli ventall de xerrades a càrrec de reconeguts professionals del món del turisme.