Societat

La cuina internacional centra les Jornades Gastronomicoturístiques de l’Escola d’Hoteleria

Per Lluís Rovira i Barenys

Demostració de cuina mexicana dins les jornades

Del 16 al 19 de febrer, l’Escola d’Hoteleria i Turisme ha celebrat les vuitenes Jornades Gastronomicoturístiques adreçades als alumnes del centre que cursen les famílies professionals d’hoteleria i turisme, per una part, i alimentària, per una altra. La intenció d’aquestes jornades és que l’alumne pugui gaudir de l’aprenentatge amb professionals de reconegut prestigi relacionats amb el cicle formatiu que estan estudiant. La novetat més destacada de l’edició d’enguany han estat les demostracions de cuines internacionals aprofitant la celebració del Fòrum 2004 a Barcelona. Així doncs, hi ha hagut demostracions de cuina índia a càrrec dels responsables del restaurant Tandoor de Barcelona, de cuina mexicana per part dels responsables del restaurant Cantina Mexicana de Barcelona i de cuina xinesa a càrrec de Joan Mao, del restaurant Casa Shangai de Cambrils. Al costat d’aquestes cuines internacionals també hi ha hagut demostració de cuina catalana a càrrec de Salvador Miralles de l’hotel Miralles d’Horta de Sant Joan.

Protagonistes, els fogons

Enguany el protagonisme ha sigut més dels fogons i del que s’hi cuina que dels establiments de restauració en si. Així ho comenta Jordi Jardí, cap d’estudis del centre, “enguany hem buscat la interculturalitat que hi pugui haver en totes les cuines, ja que de totes se’n pot treure alguna cosa. També hem buscat que la gent que vingués dels restaurants tingués experiència”. Per Jordi Jardí l’important d’aquesta experiència és l’experimentació que en pugui fer el mateix alumne, “d’aquest tipus de cuina en pots absorbir molta informació i si l’alumne ho acaba captant se li poden obrir molts camps i pot arribar a fer coses molt diferents”.
A banda de la cuina, les jornades han abraçat altres aspectes, com ha estat el taller de flors, a càrrec de Pilar Abellà, les pràctiques de restaurant i de pastisseria, i tot un ampli ventall de xerrades a càrrec de reconeguts professionals del món del turisme.

Comenta aquest article