Informació general

Es posa la primera pedra de la futura seu de Secomsa Aigües que s'instal·larà als terrenys del Mas de Benet Ferré

Per Berta Ruiz



Robert Benaiges, juntament amb Leonard Carcolé, Josep Masdeu i Robert Ortiga, col·locant alguns exemplars de premsa dins de la primera pedra
Ahir al migdia es va col·locar la primera pedra de les obres de la futura seu de l'empresa Secomsa Aigües -situada en el raval de Gràcia número 38-, dins dels actuals terrenys municipals de Mas de Benet Ferré, en els què es rehabilitarà edifici actual i es construirà un altre espai nou.
A l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra hi van assistir l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges-, Leonard Carcolé -representant d'Aigües de Barcelona-, el conseller delegat de Secomsa -Josep Masdeu-, el president del Consell Comarcal -Robert Ortiga-, els alcaldes de Salou, Riudecols, Vinyols i Mont-roig i nombrosos regidors del consistori cambrilenc.
El primer en prendre el torn de paraula va ser Leonard Carcolé -representant d'Agbar, soci privat de Secomsa Aigües- que va destacar l'acte, com "l'inici d'una nova etapa, amb un espai que serà de servei i acollida als nostres clients. Un edifici que significa dotar d'estabilitat i solidesa. Un símbol per a l'organització".

Per la seva banda, Josep Masdeu va destacar aquest projecte, com "la plasmació física d'una idea. Una idea que va sortir al Consell Comarcal fa prop d'un any i mig, davant la necessitat d'oferir un servei d'aigües de primera qualitat als pobles i ciutats de la nostra comarca", per tal de fer-ne un tractament professional de la gestió del cicle integral de l'aigua.
Finalment, l'alcalde de Cambrils -Robert Benaiges- va remarcar la voluntat de donar "un servei de qualitat i excel·lència als ciutadans", i  també oferir, des de Secomsa Aigües, un servei comarcal a les poblacions del Baix Camp. Segons Benaiges, els resultats obtinguts per Secomsa Aigües durant el seu primer any de funcionament han estat molt interessants i marquen unes perspectives de futur molt bones. Robert Benaiges també va voler recordar que, "Cambrils necessitava un treball molt intens en aquest tema, perquè el municipi s'ha fet molt gran i necessitava un dimensionat diferent". A més, Robert Benaiges va destacar la importància d'oferir un nou servei públic, gràcies a l'adequació i rehabilitació d'un espai històric pels cambrilencs, que esdevindrà alhora "un edifici emblemàtic".

Rehabilitació del Mas de Benet Ferré i construcció d'un nou edifici

Antoni Tomàs -director d'edificació del Grup Aigües de Barcelona- va explicar els detalls d'aquesta nova obra que donarà lloc a un espai de servei públic per al municipi. L'edifici de l'actual Mas de Benet Ferré serà rehabilitat conservant l'estat i l'estructura en què fou construït i es convertirà en un espai que s'utilitzarà com a sala d'exposicions i sala per al consell d'administració de Secomsa. Aquest edifici compta amb una superfície total de 220 metres quadrats, repartits en les seves dues plantes.
Al costat d'aquest edifici s'hi situarà un altre edifici aïllat, que comptarà amb una planta baixa i una superfície de 330 metres quadrats. Segons va comentar Antoni Tomàs serà "un edifici molt modern i molt sostenible, tindrà una coberta vegetal i una façana de fusta, i estarà tot envidrat". A més, comptarà una doble pell de vidre per a que sigui aïllant tant interior com exteriorment. En aquest espai s'hi situaran els despatxos tècnics i administratius i d'atenció al client, i en el centre s'hi ubicarà la sala d'operacions des d'on es controlarà tota la xarxa.
El recinte exterior del Mas de Benet Ferré també s'urbanitzarà i s'enjardinarà tota la parcel·la i es construirà un petit estany -com un "mirall d'aigua"- que també tindrà la funció de recollir l'aigua de la pluja, que després s'aprofitarà per al reg del mateix jardí.
Des d'aquest nou emplaçament es gestionaran tots els serveis de Secomsa Aigües en tota la comarca del Baix Camp. De moment ja en formen part Cambrils, Vinyols i els Arcs i les Borges del Camp.
Està previst que l'obra estigui enllestida en un període de 6 mesos i compta amb un pressupost total d'1,2 milions d'euros.

Comenta aquest article