Informació general

L'emancipació i la participació dels joves seran els principals eixos del nou Pla de Joventut

Per Judit Pinazo



Facilitar l'accés dels joves a l'habitatge, és un dels principals objectius del Pla de Joventut
En el Ple Municipal del passat dimarts 27 de febrer es va aprovar el Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2007-2011. Aquest és el segon pla local de joventut del que es dota l'Ajuntament de Cambrils, el primer d'ells es va aprovar l'any 2001. En la roda de premsa prèvia al ple, el regidor de Joventut -Salvador Matas- recordava que enguany fa 10 anys que es va constituir l'àrea de Joventut de l'Ajuntament "són 10 anys de polítiques de joventut amb un creixement molt constant". Segons Matas, aquests deu anys de feina han fet passar el municipi d'una situació testimonial, pel que fa a les polítiques de joventut a una situació en la que Cambrils s'ha convertit en un referent en la matèria a nivell de Catalunya".

El Pla planteja fer un salt endavant i segons Matas entre els anys 2007 i 2011, s'haurien d'aconseguir unes polítiques municipals de joventut que haurien de portar al municipi a uns nivells d'excel·lència en l'atenció als joves.

El Pla, que es va aprovar el passat dimarts, vol donar una especial atenció a les principals problemàtiques que afecten als joves, persones entre 15 i 30 anys, tot i que en determinades ocasions l'edat s'anticipa, a partir dels 12, o s'allarga a partir fins els 35, depenent l'actuació.

Les principals línies de treball del pla seran l'emancipació i la participació dels joves. Aquests dos grans eixos agrupen els principals problemes am els que es troben actualment els joves. Així doncs el pla té fixats diversos eixos d'intervenció, que són l'habitatge, el treball, la formació, la salut, la informació, la cultura i l'oci, l'educació i la participació. Tot plegat recollit en més de 100 programes d'intervenció, com per exemple la Borsa Jove d'Habitatge, el Servei d'Assessorament Laboral Jove o el programa Carretera i Manta, entre d'altres.

L'habitatge i l'accés al món laboral, principals problemes

Un dels principals problemes dels joves continuen sent l'habitatge i l'accés al món laboral. Per tal de millorar aquesta situació el nou Pla de Joventut continuarà treballant en facilitar l'accés dels joves a un habitatge digne, a través de fórmules econòmiques que s'adaptin a les butxaques dels més joves. Per altra banda es continuarà insistint en la promoció de la incorporació i integració dels joves en el mercat laboral en condicions justes i oferirà una especial atenció a aquells col·lectius afectats per situacions d'especial dificultat.

L'esperat Ateneu Juvenil

El Pla Municipal de Joventut també contempla, dur a terme l'esperat Ateneu Juvenil del municipi. Segons explicava Matas, abans que acabi aquest mandat es farà i s'aprovarà el pla d'usos, el projecte bàsic i el tècnic del futur Ateneu. Aquest s'ubicarà a l'esplanada de l'Horta de Santa Maria, que actualment s'utilitza com aparcament. L'edifici comptarà amb una superfície total de 1.320 m2 i amb 29 espais diferents. En l'edifici de l'Ateneu s'hi ubicaran el Servei d'Informació Juvenil, l'Oficina de l'Habitatge Jove i comptarà amb diferents sales tallers, tres buc d'assaig musical, un laboratori multimèdia o una sala polivalent entre d'altres.

Comenta aquest article