Informació general

Es presenta el Club de Feina, un nou servei municipal d'assessorament en la recerca de feina

Per Berta Ruiz



El regidor d'Ensenyament -Ramón García Mateos- ahir en la roda de premsa de presentació
Des de l'Àrea d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament es va presentar ahir el nou servei d'assessorament laboral, Club de Feina.
A l'acte de presentació hi va ser present el regidor d'Ensenyament -Ramón García Mateos- que va definir el Club de Feina, com un nou servei municipal, obert i gratuït que complementarà la resta de serveis existents tant en l'àmbit formatiu i d'inserció al món laboral, com el Servei d'Assessorament Educatiu Professional (SOEP), la Formació professionalitzadora, els Itineraris Personals d'Inserció (IPI), la Borsa de Treball Municipal (BTM) o el Servei d'Assessorament Laboral (SAL), entre d'altres.

El Club de Feina disposarà d'un espai físic situat al Centre Cultural, i disposarà de tots els instruments de consulta necessaris -ordinadors, premsa, etc- per obtenir tot tipus d'informació sobre el món laboral. El tècnic responsable d'aquest servei farà una tasca d'assessorament i d'intermediació laboral -que posarà en contacte la persona amb les empreses que ofereixen llocs de treball- i posarà a la seva disposició tots els canals als quals poder accedir per fer-ne consulta, com les ofertes de treball o l'accés a altres serves d'assessorament laboral. Des del Club de Feina també s'orientarà i es guiarà durant tot el recorregut de recerca de feina, des de que s'accedeixi al servei fins a la inserció en un lloc de treball. D'altra banda, també es prepararà l'entrada en el món laboral a aquelles persones que encara no compten amb cap experiència en una feina estable; per exemple, com fer un currículum o com enfrontar-se a una entrevista de feina.
A més, segons va destacar Ramón García Mateos, el Club de Feina també oferirà la possibilitat de "compartir experiències i coincidir amb gent que té les mateixes inquietuds" o que es troba en una situació similar.

Aquest servei va dirigit a persones majors de 16 anys, que es troben en situació d'atur o que volen millorar la seva feina, i especialment a aquells col·lectius que tenen més dificultats per accedir al món laboral. En el cas de persones immigrades hauran de tenir permís de treball. El Club de Feina estarà obert durant el matí al Centre Cultural -a l'aula D1 del segon pis-, amb previsió d'ampliar el seu horari si la demanda fos important.
El proper 15 de març està previst fer l'acte d'inauguració d'aquest nou servei a la sala d'actes del Centre Cultural. En aquesta ocasió es comptarà amb el grup de teatre Xerinola que representarà un petit esquetx relacionat amb la recerca de feina, es farà una visita a l'aula del Club de Feina i, finalment s'oferirà un petit refrigeri.

Comenta aquest article