Escacs
Els membres de la Unió d'Escacs Cambrils han seguit jugant i participant en tornejos durant el confinament
Els dos xiquets del club que havien aconseguit una plaça per competir al torneig de Catalunya d'Edats a La Pineda finalment no hi han pogut jugar
La Unió d'Escacs Cambrils és una de les entitats cambrilenques que ha desenvolupat la seva activitat habitual durant la pandèmia de manera telemàtica. De fet, des del club afirmen que "el nostre esport ha sortit més fort després del confinament", perquè els escacs han passat del taulell a la pantalla i s'han propagat gràcies a les xarxes socials. Així doncs, jugar a escacs de forma virtual ha sigut una alternativa lúdica durant el confinament per tots aquells aficionats que practiquen aquest esport. Des dels clubs van organitzar una lliga virtual els diumenges, per tal de donar continuïtat a la lliga que van deixar a mitges de manera inesperada. També es van celebrar partides ràpides, tornejos de no federats amb la intenció de reforçar les plantilles amb nous jugadors per la temporada vinent, tornejos internacionals, competicions amistoses i partides per recollir fons contra la Covid-19.
En concret, els membres de la Unió d'Escacs de Cambrils també van jugar de manera telemàtica per una plataforma de videotrucades, on comentaven les partides i, alhora, mantenien el contacte entre els jugadors. A més, des del club impartien classes online durant el confinament, la qual cosa va ser molt ben rebuda pels participants més grans, que ho han vist com una oportunitat per aprendre i gaudir dels escacs. En canvi, segons expliquen, els membres més petits de la Unió d'Escacs no s'han adaptat tan bé al canvi de fer les classes a distància.
El club cambrilenc té alumnes que formen part del planter a partir dels quatre anys, i intenten adaptar-se a cada nivell i a cada alumne de la millor manera, perquè, com diuen, no n'hi ha dos d'iguals. D'aquesta manera, potencien el talent entre els més petits el més aviat possible, per poder-lo optimitzar al màxim el seu recorregut. Des de la Unió d'Escacs de Cambrils reivindiquen tant l'eina educativa com esportiva que poden ser els escacs i, per això, pretenen tenir repercussió cada vegada en més escoles.
El torneig de Catalunya d'Edats a La Pineda on havien de participar dos jugadors cambrilencs es va anul·lar
La diferència entre les maneres de jugar als escacs es fa especialment evident amb dos membres de la Unió d'Escacs de Cambrils que aquesta Setmana Santa haurien participat en el torneig de Catalunya d'Edats a La Pineda, finalment anul·lat. Ambdós infants estaven classificats per la competició, però el seu estil de joc, caràcter o fins i tot entrenament no tenen res a veure.
Per una banda, hi hauria competit el jugador Pablo Azuara, qui ha guanyat moltes copes des que va començar a jugar ara fa tres anys. Des de la Unió d'Escacs afirmen que Azuara "té un joc molt intuïtiu i agressiu, aprèn jugant i dels seus errors". "Les classes per ell han de ser un joc, és molt competitiu i la seva empenta i picardia l'han fet destacar sempre", afegeixen. Azuara, abans de la pandèmia, va aconseguir una plaça al torneig de Catalunya després d'imposar-se al circuit "inter-clubs", que organitza el Cambrils amb l'Escacs Reus i on participen fins a 60 infants d'entre 7 i 11 anys.
Per altra banda, en la prova hi hauria participat Jordi Ruiz, un jugador de sis anys amb una gran capacitat de memòria i síntesi sobre el taulell. Des del club expliquen que Ruiz "té un interès desmesurat pels exercicis i per la teoria". Aquest jugador va guanyar l'última ronda del torneig de Tarragona d'aquest any, obtenint així la plaça per disputar la competició de La Pineda, ja que finalment es va emportar el punt i va demostrar una gran solvència jugant contra l'únic infant que havia guanyat totes les partides fins llavors.
La Unió d'Escacs de Cambrils manifesta que "ells dos tenien un premi que no han pogut gaudir, al qual hauran de tornar a aspirar l'any vinent, i esperem poder-los tornar a ajudar per aconseguir-ho". Des del club esperen que "la nova normalitat ens torni a portar als taulells, a les competicions presencials i en definitiva, a gaudir d’aquest esport".