Informació general

Es presenta el primer cicle de Cinema Solidari de Cambrils que es farà durant el mes de març

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta Jaume López -de l'ONG "Entre Pobles", el regidor  -Salvador Matas- i Ramon Canalda de l'Agrupament Escolta Gent de Mar
El passat divendres es va presentar en roda de premsa el primer cicle de Cinema Solidari de Cambrils, que es farà tots els dimarts del mes de març, a les 20.30 hores, al Cinema Rambla.

A l'acte de presentació hi van ser presents el regidor de Cooperació i Solidaritat -Salvador Matas- i Jaume López -coordinador d'aquest cicle i membre de l'ONG "Entre Pobles"-. Salvador Matas va destacar la importància d'iniciatives com aquesta, ja que són "una tasca de sensibilització i solidaritat cap als temes de la globalització, abordant els temes de la seva cara més dura i injusta".
Durant aquest cicle es projectaran pel·lícules poc conegudes i fora del circuit cinematogràfic comercial. Jaume López, de la ONG "Entre Pobles", va explicar les diferents temàtiques que abordaran els films triats. En cadascuna de les sessions es farà una presentació inicial sobre les diferents temàtiques.

La primera pel·lícula, que es projectarà demà dimarts, serà Working man's death, una pel·lícula documental que recull quatre històries localitzades en quatre països diferents com Ucraïna, Indonèsia, Xina i Índia, que narra les dures condicions laborals dels treballadors. La segona projecció, que tindrà lloc el dia 13 de març, serà Apaga y vámonos. Aquesta pel·lícula narra la confrontació entre una gran multinacional i les poblacions natives d'una zona de Xile, davant la construcció d'una central hidroelèctrica en aquell territori, i les diferents maneres d'entendre el desenvolupament i la conservació del medi ambient. La tercera projecció, prevista pel dia 20 de març, serà la pel·lícula La dignidad de los nadie, un film argentí que reflexa la lluita i els esforços que molta gent ha de fer a diari per viure amb dignitat i mantenint els seus valors, tot i viure en les condicions de vida més dures. Finalment, el 27 de març, es farà la projecció de dos films documentals més curts, -Collites amargues i El tigre suelto-. Després es farà una taula rodona de debat. Totes les sessions d'aquest cicle seran gratuïtes.

Comenta aquest article