Cultura

"Con lengua" guanya el primer premi del jurat de la novena edició del FEC Cambrils

Per Cristina Sierra



El productor del curtmetratge guanyador, Paco León, i la directora, Anna Rodríguez en el moment de recollir el guardó
L’entrega dels premis als curts guardonats va centrar la gala de cloenda del Festival de Curtmetratges de Cambrils, el passat dissabte a la nit. El primer premi del jurat en la categoria de 35 mm i dotat amb 2000 euros va ser per Con lengua d’Anna Rodríguez i produït per l’actor Paco León d’Homo zapping. L’argument del curt, que dura 17 minuts, té lloc en una sala de quiròfans i reflexa la breu història d’una nena que han d’operar i que es tanca al lavabo sense que l’infermer hi pugui fer res. La directora del curt es va mostrar molt il·lusionada amb aquest premi, tot i que el curt ja havia quedat en primera posició en el festival de Peníscola. Rodríguez va comentar que el guió d’aquest curt el va “escriure fa cinc anys i gràcies al Paco” va tirar el projecte endavant. Aquest curt es té previst que participi en sis festivals més.  

El segon premi del jurat en 35 mm i dotat amb 1500 euros va ser per En el hoyo de David Martín de los Santos. En la secció de vídeo, el jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 900 euros, a Eres de Vicente Villanueva i el segon premi ex-aequo a Vecinos de Mario Iglesias i a Pecar y rezar es empatar de Luis Alfonso Corral. El jurat també va fer menció especial al curt Frozen Souls de Juana Macías per la manera tan contundent d'explicar un tema com la discriminació de gènere.
El primer premi del públic, dotat amb 900 euros, va ser per a Equipajes de Toni Bestard i el segon lloc va ser per a Reparación de Paz Gómez.

Absència d’Anna Barrachina

Tot i que s’esperava la presència d’Anna Barrachina, l’actriu a última hora i per motius professionals no va poder assistir a l’acte de cloenda. La presentació va anar a càrrec d’Enric Company. El jurat d’enguany estava format per Neli Queral -regidora de cultura de l’Ajuntament de Cambrils-, Ricardo Massari –músic i artista sonor-, Jordi Comellas –director del Festival ZOOM d’Igualada-, Isabel Olesti –escriptora- i Peret –dissenyador gràfic-. En aquesta novena edició s’han rebut gairebé uns 400 curtmetratges i d’aquests, van entrar a competició 18 de 35 mm i 18 de vídeo en la secció oficial.

Desprès del repartiment de premis, l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges-  va mostrar el seu “agraïment a tots els que han fet possible la celebració amb tant d’èxit d’aquesta novena edició del FEC” i va voler destacar la “massiva participació d’enguany”.
Per acabar l’acte, es van projectar els curts que van aconseguir el primer premi de jurat i del públic i tres dels curtmetratges nominats als premis Goya 2006; Propiedad privada, ContracuerpoA ciegas. La pròxima cita de curtmetratges tindrà lloc la setmana vinent en el sisè Festival Europeu de Curtmetratges de Reus i on participaran els curts guanyadors del FEC Cambrils.

Comenta aquest article