Solidaritat
Joan Carles Adell assoleix el repte solidari i és rebut com un heroi a la seva arribada al Port
Va arribar a les 7 de la tarda després de nedar 13 hores seguides per fer la travessia de 42 km que separa la punta del Fangar, al delta de l'Ebre, del port de Cambrils (galeria fotogràfica)
Repte aconseguit. Joan Carles Adell va arribar a les escales reials del Port de Cambrils cap a les 19 hores de la tarda, una hora més tard del previst, i després de nedar 13 hores seguides per fer la travessia de 42 km que separa la punta del Fangar, al delta de l'Ebre, del port de Cambrils. Aquest repte s'emmarcava en la campanya engegada des de fa temps, per recaptar diners per a la investigació del càncer infantil i a la que la Policia Local de Cambrils s'hi ha sumat amb moltes iniciatives. Cal apuntar que la travessia de Joan Carles Adell estava prevista per aquest proper dissabte 5 de setembre però aquest passat dilluns es va decidir avançar-la a ahir per la previsió de temps de llevant de cara al dissabte que hauria dificultat força la natació en sentit nord.
Rebuda apoteòsica al Port
L'arribada de Joan Carles Adell al port va ser apoteòsica. Prèviament, quan Adell arribava nedant a l'alçada de l'extrem sud del terme municipal, un grup de nedadors del Club Natació Cambrils se li afegia per acompanyar-lo en els darrers quilòmetres. Més endavant se li van afegir dos grups més de nedadors del club. En aquest tram final també va estar acompanyat per embarcacions del Club de Rem Cambrils, dels Vogadors-Vent d'estrop i de l'Arjau-vela Llatina, a més de les de suport, facilitades per Hnos Guasch. Un cop va encarar el tram final, la gent el va començar a aplaudir i a encoratjar. En aquests moments fins i tot va estar acompanyat per unes gotes de pluja, que no van anar a més. Un cop a port va rebre les primeres felicitacions, algunes de molt especials com ara la de la petita Aina, una nena malalta de càncer, que acompanyada de la seva germana i dels seus pares li van lliurar un ram de flors.
En aquests moments tan intensos, Joan Carles Adell també va tenir la presència emocional de la seva mare, malalta d'Alzheimer i que es troba ingressada per aquesta malaltia. Les germanes del nedador li van mostrar una foto ampliada en la que es veien tots dos, mare i fill. Tal com va explicar posteriorment el propi Joan Carles Adell, "ma mare és qui m'acompanyava a la piscina als matins quan era petit, ella és qui s'emocionava quan anava a nedar en competició, encara que quedés el darrer. Sempre em donava suport i el cartell amb la foto ha estat un petit homenatge cap a ella". En aquest sentit, Adell va recordar i agrair el repte solidari de la setmana anterior aconseguit pel nedador Jordi Cervera, destinat a l'Alzheimer.
Una lesió en el canell esquerra a mitja travessia
Joan Carles Adell va saludar la gent que l'havia anat a rebre i dir unes paraules en les que va dedicar aquesta gesta esportiva als nens i nenes que pateixen càncer, "ells són els protagonistes", va dir. Poc després era retirat del lloc de l'arribada per tal que es pogués recuperar de l'esforç realitzat. Més tard, Adell explicava que la travessia havia anat molt bé, "tot ha anat rodat. Hem sortit a un 1/4 de 5 del matí en barca i hem arribat gairebé a 3/4 de 6 al Fangar on m'he canviat i m'he posat a l'aigua. He començat a nedar a les 6, amb els focus de les dues barques que m'han acompanyat. Per sort no hi ha hagut meduses. Les dues primeres hores una mica de mar en contra, però es podia nedar. Després el mar s'ha calmat. Més tard, a l'alçada de la central nuclear de Vandellòs, s'ha complicat una mica però tampoc era difícil. El que passa és que en aquest punt se m'ha obert el canell i se m'ha inflamat. He hagut de nedar 15 quilòmetres sense gairebé poder remar. Havia de recuperar el braç esquerre. M'han tractat amb una crema antiinflamatòria i poc a poc he anat recuperant i he guanyat la petita lesió que he tingut. Al final he pogut trobar la manera de nedar còmode, sense que em fes mal".
Joan Carles Adell explicava que aquesta és la travessia que ha fet més llarga nedant, tant en distància com en temps, "no té punt de comparació amb la competició que acostumo a fer. En aquests dos mesos que portem preparant aquesta travessia hem fet un gran treball en equip. Potser més endavant, si la família ho permet, seguiré per aquest camí més que el tema de la competició, que al cap i a la fi són medalles. Està bé aconseguir medalles però això omple molt més,"
L’Apunt
Un granet de sorra més "Pels valents"
El repte aconseguit per Joan Carles Adell ha estat un granet de sorra més en favor de la campanya contra el càncer infantil “Pels valents”. Un campanya que ha anat sumant iniciatives i que en els darrers anys ha anat recaptant fons en favor de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'agent de la Policia Local de Cambrils –Alfonso Cano– donava detalls de tot plegat a revistacambrils.cat. Segons va explicar, “l'any 2017, l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona –hospital pediàtric– va demanar ajuda per poder construir el centre d'investigació i tractament de càncer intantil més gran d'Europa, amb un pressupost de 30 milions d'euros. Es iniciar una campanya a través de les xarxes socials i molta gent famosa, entre ells el Messi, van col·laborar amb aportacions econòmiques. També ho van fer empreses i particulars”. A data d'avui, tal com va apuntar Cano, “els 30 milions ja s'han recaptat”.
350.000 euros donats de la campanya "Escuts solidaris" entre 160 cossos policials
Sobre la implicació de la Policia Local en aquesta iniciativa, Cano va comentar que, “la idea va sorgir de tres caps de policia local de la zona de Girona que van crear l'escut solidari. Cada policia tenia el seu propi escut i es van començar a vendre. La idea va funcionar molt bé i cada vegada més cossos de policia es van unir a la campanya, entre elles la de Cambrils. Actualment som més de 160 policies locals no només de Catalunya sinó també de la resta de l'Estat com Almeria o Vitòria. D'aquestes 160 policies, la de Cambrils és la que més escuts ha venut: 4.500 euros i ha enviat 28.000 euros a l'hospital. A més, entre totes les policies hem donat 350.000 euros de la campanya dels escuts”.
Mascaretes solidàries, idea que surt d'aquí i es distribueix des de Cambrils
Pel que fa al repte del Joan Carles, Alfonso Cano va explicar que “això d'avui és un pas més. El nostre company volia fer alguna cosa pels valents, pels nens amb càncer i va idear aquest repte. S'ha obert un compte a la pàgina de l'Hospital Sant Joan de Déu que la idea era recaptar 4.200 euros, ja casi hem arribat. A més, avui al Port, tenim les parades amb tot el marxandatge solidari que s'ha anat fent. A banda dels escuts, ara estem treballant a nivell de tot Catalunya –però la idea surt d'aquí, la fàbrica és local i es distribueix des de Cambrils–, amb les mascaretes solidàries: tant d'adult com infantil. Les mascaretes s'estan venent molt bé i s'estan recaptant molts fons per a l'hospital”.