Informació general

Els cambrilencs Pau Fargas i Pau Baiges ofereixen un concert a l'Auditori de Barcelona

Per Berta Ruiz



Els cambrilencs Pau Fargas i Pau Baiges –a primer terme de la imatge i d'esquerra a dreta– amb els altres integrants del grup
Els cambrilencs Pau Fargas i Pau Baiges, juntament amb Helena Rey i Sergi Casanelles, van oferir el passat 28 de febrer un concert a l'Auditori de Barcelona, dins del tercer cicle de concerts JIC (Joves Intèrprets Catalans). L'Auditori de Barcelona organitza aquests concerts per donar a conèixer els joves músics del país i al mateix temps perquè tinguin ocasió de poder actuar en un ambient totalment professional.

Els quatre joves intèrprets van oferir el concert "Temps de follia", un espectacle de piano clàssic, en el qual el cambrilenc Pau Baiges fa un recorregut en el temps de la mà de la follia, una dansa antiga.

Aquest tema que també va ser utilitzat per diferents compositors al llarg de la història, com Corell, Liszt o Rachmaninov, també serveix per fer un recorregut per les seves obres, tot trencant amb els motlles estètics més tradicionals. Per exemple, a l'obra de Corelli se li afegeix un teclat connectat a un ordinador que fa sonar una guitarra o a la part de Rachmaninov se li afegeix una part electrònica, que porten aquest concert clàssic al segle XXI. A banda, Helena Rey, la violinista del grup, va canviar-se de vestit i de violí progressivament, passant del segle XVII al segle XXI al mateix temps que ho feia l'espectacle. En la part final del concert es van interpretar obres pròpies, una obra electroacústica composta per Sergi Casanelles i una altra techno composta pel cambrilenc Pau Fargas.

Recordem que el pianista cambrilenc Pau Baiges ja va actuar en la passada edició del Festival Internacional de Música de Cambrils al castell de Vilafortuny, mentre que Pau Fargas està estudiant Sonologia a l'ESMUC. Aquesta carrera és la primera vegada que s'ofereix a tot l'Estat i només es pot cursar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La Sonologia és una disciplina que té les noves tecnologies com a instrument i els titulats en aquesta especialitat poden exercir com a compositors de música electrònica, compositors de bandes sonores per a pel·lícules, dissenyadors d'ambients sonors per a pel·lícules o tècnics de so tant en directe com en estudi.

Comenta aquest article