Informació general

Demà se celebra el Sopar per l'Esclerosi Múltiple, que enguany arriba a la seva setena edició

Per Judit Pinazo



Sefa Bové, Teresa Campanera i Rosa M. López ahir en roda de premsa
Demà a partir de les 21 hores, se celebrarà a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils la setena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple, que té com a objectiu aconseguir fons per a l'Associació Esclerosi Múltiple que des de fa anys treballa per tirar endavant el projecte de l'Hospital de Dia Mas Sabater, ubicat a Reus, on malalts que pateixen aquesta malaltia poden fer activitats de rehabilitació.

La presentació del sopar d'enguany es va fer ahir al matí a l'Ajuntament i va comptar amb la presència de la regidora de Benestar Social –Rosa M. López–, la presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona –Teresa Campanera– i una de les organitzadores del sopar –Sefa Bové–.

Al sopar d'enguany, que girarà entorn el personatge Tintin del desaparegut dibuixant belga Hergé, està previst que hi assisteixin unes 250 persones. Tal i com explicava ahir Sefa Bové, gairebé totes les entrades, a un preu de 35 euros estan venudes, tot i així encara queden algunes places. Les entrades es poden aconseguir  a les oficines de Benestar Social, al número 5 del carrer de Sant Plàcid. Una altra manera de col·laborar amb l'Associació Esclerosi Múltiple és través de la taula 0 amb tiquets a partir de 3 euros.

Una de les novetats del sopar de demà és l'edició d'un vídeo que fa un repàs als sis anys d'història del sopar en imatges i fotografies. Destacar que Revista Cambrils ha col·laborat desinteressadament amb la cessió de fotografies per a l'elaboració d'aquest reportatge.

La feina de l'Hospital de Dia Mas Sabater

L'Hospital de Dia Mas Sabater, ubicat a Reus, treballa per millorar la situació diària dels malalts que pateixen esclerosi múltiple. Els serveis que ofereix l'hospital són la rehabilitació i l'ajuda per fer el dia a dia dels malalts més fàcil. L'hospital atén diàriament unes 18 persones i desenvolupa la seva tasca gràcies a convenis que té amb diferents institucions, una d'elles l'Ajuntament de Cambrils, i gràcies a accions solidàries com el sopar de demà. Tal i com explicava ahir la presidenta de l'Associació Esclerosi Múltiple de Tarragona –Teresa Campanera– a poc a poc l'hospital pot anar oferint més serveis, però continuen depenent molt dels recursos econòmics. Des de la seva posada en marxa, l'any 2000, ha anat cada any millorant les seves instal·lacions. Amb els diners aconseguits durant l'any passat s'ha pogut acabar d'adaptar la primera planta de l'edifici, on hi ha la sala d'activitat diària, en què els malalts fan les pràctiques de coses que han de fer cada dia, i una sala dedicada a la formació i a la informació. Tot i l'avenç, encara queda pendent habilitar sales per a despatxos per atendre els usuaris de forma individual.

Dues persones de Cambrils assisteixen diàriament a l'hospital per rebre els serveis complets i tres més ho fan de manera puntual.

Comenta aquest article