Informació general

Cambrils acollirà una jornada de difusió sobre els ensenyaments professionals de serveis socioculturals

Per Berta Ruiz



El regidor d'Ensenyament i Formació –Ramón García Mateos– ahir en la presentació de la jornada
Des de l'Àrea d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils es va presentar, ahir en roda de premsa, la "Jornada de difusió de la família professional de serveis socioculturals i a la comunitat, a Tarragona i a les Terres de l'Ebre", que tindrà lloc el proper dimarts 20 de març, al Centre Cultural i Ocupacional, una jornada d'estudi i debat sobre l'àmbit de la formació professional, tant en els cicles formatius de grau mitjà com de grau superior.

El regidor d'Ensenyament i Formació –Ramón García Mateos– va avançar ahir en roda de premsa alguns dels detalls d'aquesta jornada, organitzada des de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils.

Jornada de treball i debat

Tal i com explicar Ramón García Mateos, la jornada s'inaugurarà a les 9.30 hores del matí i comptarà –si no hi ha canvis de darrera hora– amb el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats –Josep Francí– i el director dels Serveis Territorials d'Educació de Tarragona –Zacarías Henar–.
Seguidament s'iniciarà la jornada amb una xerrada comuna sobre les "Noves demandes socioeducatives, nous professionals", que anirà a càrrec de Pilar Nus. A partir de dos quarts de dotze, s'iniciaran un seguit de taules rodones simultànies que abordaran les diferents àrees de treball: l'àrea d'educació, l'àrea de benestar social i l'àrea cultural i de lleure. En cadascun dels debats es comptarà amb la presència de nombrosos professionals de diferents centres educatius, educadors especials o persones vinculades amb l'administració. Un cop finalitzin aquestes taules rodones, es farà un espai de conclusions per abordar les principals qüestions exposades durant la jornada de treball. Finalment, entorn les dues del migdia, es farà la cloenda que anirà a càrrec de Pia Ferrer –secretària del Comitè d'Experts en Formació de Recursos Humans en l'Àmbit dels Serveis Socials– i el regidor d'Ensenyament i Formació de l'Ajuntament de Cambrils –Ramón García Mateos–.

Ramón García Mateos va destacar la importància que Cambrils aculli un esdeveniment com aquest, "perquè no és una activitat de caràcter local, sinó que engloba tot Catalunya. A més, toca l'àmbit de la formació professional, especialment important en la cura de les persones grans i els més petits. Un àmbit de professions que tenen una demanda social molt important avui en dia, i potser, són escassament coneguts". Segons va comentar García Mateos, iniciatives com aquestes són fruit de la preocupació de l'administració general i local de potenciar les ensenyances de nivell professional, "perquè està demostrat que és un camí molt interessant de cara a la preparació al món laboral dels estudiants". Amb una jornada com la que es farà a Cambrils, es vol potenciar aquests ensenyaments professionals, per donar-li difusió i la major importància.

La jornada està dirigida especialment a professionals d'aquests àmbits, tot i que estarà oberta a tothom.

Comenta aquest article