Restauració
L'AEHT demana ajuts directes per afrontar el tancament de bars i restaurants per les noves restriccions
Els empresaris tarragonins rebutgen les mesures del Govern i lamenten que se'ls hagin comunicat "fets consumats"
L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) reclama ajuts directes per al sector de la restauració per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades del tancament de bars i restaurants. Els empresaris tarragonins consideren una "galleda d'aigua freda" la decisió del Govern de tancar els establiments durant els propers quinze dies i lamenten que se'ls hagi informat de "fets consumats" sense la possibilitat de modificació. També demanen més diàleg amb l'administració i que les restriccions s'apliquin en funció de la diversitat territorial per tal, diuen, d'evitar "enfonsar el sector a totes les comarques".
En un comunicat, l'AEHT considera que les mesures adoptades pel Govern són "dràstiques" i que suposaran "pèrdues irreparables per al sector i provocaran que molts establiments tanquin les portes". Segons els empresaris, el sector de la restauració "no és la causa dels contagis" i remarquen que els establiments poden garantir les màximes mesures de prevenció i seguretat, tal com han fet fins ara. Per això, des de l'AEHT reclamen a la Generalitat que atorgui ajudes directes al sector, que s'implementin de manera urgent i que no siguin línies de finançament, com ara ICO o ICF. "No volem més endeutament. Volem ajuts directes", precisen en el comunicat. A més, també demanen que les restriccions s'apliquin amb compte criteris de diversitat territorial, ja que "no és el mateix la situació sanitària de Barcelona que la de la Conca de Barberà o les Terres de l'Ebre".