Informació general

El candidat d'ERC a les properes eleccions municipals, Joan Recasens, posa en marxa un bloc

Per Judit Pinazo



Joan Recasens, ahir durant la presentació del seu bloc
Ahir al matí el cap de llista d'ERC a Cambrils a les properes eleccions municipals –Joan Recasens– va presentar al Centre Les Basses el seu nou bloc http://joanrecasens.blocsesquerra.cat. L'objectiu de la posada en marxa el bloc és utilitzar les noves tecnologies com un instrument més per afavorir la proximitat i la participació amb la ciutadania. Segons Recasens el bloc és una via d'expressió més que el partit ofereix al ciutadà "creiem que avui en dia la gent va molt atabalada i volem recuperar l'allunyament que hi ha per part de la ciutadania del món de la política i fer que la gent torni a participar i a dir-hi la seva". Segons Recasens. està comprovat que el bloc és una eina molt dinàmica i que permet d'una forma més còmoda expressar les idees "volem que sigui un canal de debat, de reflexió i per rebre idees sempre des del civisme, això no vol dir, és clar, que totes les opinions hagin de ser positives, també volem rebre crítiques per poder millorar allò que no fem bé".

El bloc consta de diferents apartats, el perfil del candidat, agenda, galeria fotogràfica i un apartat d'articles sobre l'activitat cambrilenca diària amb possibilitat de ser comentats pels lectors del bloc.

Tot i ser un bloc del candidat, a mesura que s'apropin les eleccions municipals, el diferents integrants de la candidatura també hi participaran i expressaran les seves idees. Una altra de les funcions que la formació donarà al bloc és que anirà presentant de forma gradual el programa d'ERC.

Una altra de les vies de participació que oferirà el bloc és poder enviar opinions o consultes a través de missatges SMS, "és un altre canal de participació encara més immediat que els comentaris", explicava Recasens.

"Compromís x Cambrils"

En la presentació d'ahir, la formació republicana va aprofitar també per presentar l'eslògan de la campanya a les properes eleccions municipals "Compromís x Cambrils". Segons Recasens, la formació ha triat aquest eslògan per diverses raons, una d'elles és perquè reflecteix el compromís que ha tingut ERC amb la ciutadania durant aquesta legislatura "després de diverses legislatures molt mogudes, aquest ha estat un període tranquil i on s'ha treballat molt, i això ha permès avançar el que s'havia d'avançar".

Un altre dels aspectes que la formació vol remarcar amb aquest eslògan és el compromís amb la identitat, "ERC és l'única opció catalanista, constructiva, útil i enriquidora, i això comporta un compromís amb la nostra identitat cambrilenca i catalana". Segons Recasens, la identitat catalana ha de ser el pont d'unió i l'eix vertebrador entre les diferents cultures que conviuen amb nosaltres" .

ERC també vol transmetre el compromís amb els cambrilencs, que segon Recasens volen percebre tenacitat, constància i perseverança "creiem que des d'ERC ho hem aconseguit i ho demostrem en fets i obres que hem realitzat dins del municipi".

Doblar el nombre de regidors

Segons Recasens, ERC ha jugat un paper important dins del govern municipal "hem aportat il·lusió i energia davant de les idees una mica gastades del partit majoritari dins la nostra ciutat, el PSC". Per aquest motiu un dels principals objectius és dur a terme els principals projectes administratius i de ciutat amb la mateixa il·lusió i energia. La campanya d'ERC tindrà quatre eixos principals: la cohesió, el civisme, la identitat i la sostenibilitat.

Més enllà de la campanya, Recasens, es mostrava ahir molt esperançat en millorar els resultats de les últimes eleccions, fins al punt que el candidat de la formació creu que ERC pot arribar a doblar el nombre de regidors en el consistori. Recasens creu que la presència de nous partits, en referència a la possible presència de Ciutadans, no perjudicarà en absolut al partit, tot i que sí que ho pot fer a d'altres formacions com el PSC, el PP i els partits independents.

Comenta aquest article