Informació general

S'instal·la el monòlit metàl·lic "Porta del Mar" al Port de Cambrils

Per Judit Pinazo



El monòlit està situat davant del Club Nàutic des de fa un parell de setmanes
Des de fa dues setmanes la façana marítima del municipi compta amb un nou element característic, un monòlit de nou metres d'alçada situat just davant l'edifici del Club Nàutic. Aquest és el tercer que s'instal·la al municipi. el primer es va instal·lar
fa un any i mig, al límit del terme amb Salou, a la zona del passeig de la platja, a l'alçada del Cap de Sant Pere, i el passat mes d'octubre es va instal·lar el segon al raval de Gràcia. Aquest monòlit del Port és el segon, però no l'últim, ja que en els propers mesos se n'instal·laran tres més, en els principals accessos del municipi, com un element de senyalització i informatiu sobre el municipi.

L'objectiu de col·locar aquests monòlits en diversos llocs del municipi és senyalar tots els punts d'accés a Cambrils amb un element característic i vistós. Cada un dels monòlits representa ser una porta d'entrada a Cambrils, en aquest cas el que hi ha davant del Club Nàutic és la "Porta del Mar". Al costat dels monòlits grans n'hi ha una rèplica d'un de més petit on s'hi pot llegir informació del punt i l'entorn d'on el monòlit es troba situat. També hi ha informació meteorològica i geogràfica del municipi. 

En els propers mesos s'instal·laran la resta de monòlits, un situat en la primera rotonda del vial del Cavet, venint de Salou, que serà, la "Porta de Vilafortuny" i un altre a la zona de la Parellada, entre el carrer de Jaume Ferran i el carrer de Moragues i Barret, just passat el barranc de la Mare de Déu del Camí i que representarà la "Porta Nord". L'últim a col·locar-se serà el de la zona de Ponent, que s'ubicarà al passeig de Ponent tan aviat com s'enllesteixi la urbanització del passeig. Tots els monòlits fan nou metres excepte, el de la "Porta de Llevant" i el de la "Porta de Ponent", que són una mica més petits tenint en compte el lloc on estan ubicats.

Comenta aquest article