Informació general

L'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja organitza unes jornades tècniques formatives

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Josep Seguer, Manel Basquens i Sònia Teruel, ahir en roda de premsa al Club Nàutic de Salou
El proper 22 de març l'Estació Nàutica Salou - Cambrils - Mont-roig / Miami Platja celebrarà al Club Nàutic de Salou les I Jornades Tècniques Formatives. L'objectiu i programa de les jornades es va presentar ahir al migdia a les instal·lacions del Club Nàutic de Salou. A l'acte van assistir-hi el president de l'Associació d'Estacions Nàutiques –Manel Basquens–, el secretari de l'Estació Nàutica –Josep Seguer– i la gerent de l'Estació Nàutica –Sònia Teruel–.

Les jornades estan dirigides a professionals del sector nàutic i estudiants, sobre temes com els criteris d'ocupació de les platges, els permisos de capitania, titulacions i aspectes normatius, seguretat o assegurances, entre d'altres. La jornada s'iniciarà a les 9.30 hores i finalitzarà el les 17.30 hores. Estan previstes diverses xerrades de diferents professionals del sector nàutic. També hi intervindran la regidora de Turisme de Cambrils –Anna López– i la gerent del Patronat de Turisme de Cambrils –Amèlia Rico–, que parlaran del municipi com a destí familiar, després que el passat mes de febrer la Generalitat va atorgar a Cambrils el certificat Destinació de Turisme Familiar. L'alcalde –Robert Benaiges– també estarà presenta en la inauguració de la jornada.

Tal i com explicava Seguer, avui en dia cal que l'empresari nàutic es formi per al negoci de la nàutica, ja que hi ha molt elements a tenir en compte, per aquest motiu s'han organitzat unes jornades d'aquestes característiques.

Balanç de les estacions nàutiques

En la presentació d'ahir, Manel Basquens va aprofitar per fer un balanç sobre l'activitat de les estacions nàutiques en l'últim any, que va definir de molt positiu.  La consolidació de la marca Estació Nàutica i el suport d'administracions com el Departament de Turisme, els Ajuntaments de Salou, Cambrils i Mont-roig, la Diputació de Tarragona o Turespaña, ha estat un dels objectius importants aconseguits, explicava Basquens. Un altre dels objectius de l'Estació Nàutica ha estat motivar la segmentació de mercats per a la desestacionalització de la temporada turística amb la realització d'activitats nàutiques fora de temporada per a escolars i empreses.

Per altra banda, l'Estació Nàutica té marcats per a aquest 2007 diversos objectius, com és el reforçament de la marca, la dinamització de les estacions nàutiques i la posada en marxa d'un carnet de soci per promocionar i fer difusió de tot el que estigui relacionat amb les activitats i destins nàutics.

Comenta aquest article