Cultura

La Biblioteca Municipal acull l'exposició interactiva "Un viatge ple de veus" per conèixer altres cultures

Per Berta Ruiz



A la planta baixa de la Biblioteca s'hi ha instal·lat l'exposició interactiva "Un viatge ple de veus"
La Biblioteca Municipal acull, des del passat 8 de març i fins al dia 31, l'exposició "Un viatge ple de veus", una exposició
interactiva sobre cultures d'arreu del món, amb l'objectiu de promoure'n la lectura i també afavorir la cohesió social.

A la planta baixa de la biblioteca s'hi ha instal·lat una pantalla interactiva amb la qual l'usuari pot conèixer l'oferta de llibres de viatges d'aquesta exposició a través de les opinions de lectors de tot Catalunya: una selecció de fragments d'opinions d'homes i dones de totes les edats, en què expliquen les seves sensacions sobre les històries de diferents escriptors de diferents temps i espais. L'usuari pot conèixer d'altres móns i realitats a través de les paraules d'altres persones, en un espai comú virtual.

A més, al costat de la pantalla també s'hi ha instal·lat un prestatge amb els llibres per tal de poder consultar-los i llegir-los. Des de la Biblioteca Municipal també s'ha posat en marxa un concurs que sortejarà un MP3 entre tots els usuaris que consultin o llegeixin algun d'aquests llibres. Només cal omplir les butlletes i respondre correctament les preguntes que es plantejaran sobre les diferents històries.

L'exposició estarà disponible virtualment arreu de les biblioteques públiques de Catalunya, i durant tot aquest any s'anirà instal·lant per 100 biblioteques de tot el territori. Aquesta exposició ha estat organitzada pel Departament de Cultura i ha comptat amb la col·laboració de les Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona, i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, i ha comptat també amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Les músiques d'un "Viatge ple de veus"

Per complementar l'exposició, es farà una altra activitat que combinarà la literatura i la música. Demà dimecres, 21 de març a partir de les 19.30 hores a la Biblioteca Municipal, es comptarà amb la participació d'un "viatjant de viatges", un discjòquei que interpretarà la seva música a partir de la selecció de fragments d'alguns dels llibres de l'exposició.

Comenta aquest article