Informació general

El Club de Feina obre les seves portes amb més d'una quarantena de persones inscrites

Per Berta Ruiz



Moment de l'esquetx que el grup de teatre Xerinola va representar durant la presentació del Club de Feina
Ahir al vespre al Centre Cultural es va fer la presentació oficial del nou servei municipal d'assessorament en la recerca de feina: el Club de Feina.

Abans d'iniciar l'acte de presentació, el regidor d'Ensenyament i Formació –Ramón García Mateos– va explicar a Revista Cambrils Diari Digital la importància de presentar públicament un servei d'aquestes característiques, "perquè la ciutadania ha de conèixer i ha de saber sobre la posada en marxa d'aquests serveis. Des de l'Àrea d'Ensenyament i Formació s'aboquen esforços per cobrir la major quantitat de serveis possibles, davant les necessitats de la ciutadania per encaminar-se al món laboral, amb una formació rigorosa i adequada, i que la gent se senti acompanyada a l'hora de buscar un treball o incorporar-se al món laboral".

A més, segons va avançar Ramón García Mateos, aquest projecte ja comença a funcionar, perquè a hores d'ara ja hi ha una quarantena de persones apuntades a aquest servei.

Per encetar l'acte, el grup de teatre Xerinola va oferir un petit esquetx en clau irònica sobre els problemes i entrebancs que sovint es plantegen a l'hora de buscar una feina. Després es va poder fer una visita per l'espai on està ubicat aquest servei –a l'aula D1 del segon pis del Centre Cultural– i seguidament es va oferir un petit refrigeri a tots els assistents.

Servei d'assessorament i intermediació laboral

L'espai físic del Club de Feina disposa de tots els instruments de consulta necessaris –ordinadors, premsa, etc.– per obtenir tot tipus d'informació sobre el món laboral. El tècnic responsable d'aquest servei farà una tasca d'assessorament i d'intermediació laboral –que posarà en contacte la persona amb les empreses que ofereixen llocs de treball– i posarà a la seva disposició tots els canals als quals poder accedir per fer-ne consulta, com les ofertes de treball o l'accés a altres serves d'assessorament laboral. Des del Club de Feina també s'orienta i es guia durant tot el recorregut de recerca de feina, des que s'accedeixi al servei fins a la inserció en un lloc de treball. D'altra banda, també es prepara l'entrada en el món laboral a aquelles persones que encara no compten amb cap experiència en una feina estable; per exemple, com fer un currículum o com enfrontar-se a una entrevista de feina.

Aquest servei va dirigit a persones majors de 16 anys, que es troben en situació d'atur o que volen millorar la seva feina, i especialment a aquells col·lectius que tenen més dificultats per accedir al món laboral.

Comenta aquest article