Cultura

"Les músiques d'‘Un viatge ple de veus’" complementa l'exposició interactiva de la Biblioteca Municipal

Per Berta Ruiz



Els participants van poder llegir un fragment d'un llibre, mentre el músic va tocar diferents melodies

La Biblioteca Municipal va acollir ahir a la tarda l'activitat "Les músiques d'‘Un viatge ple de veus’", complementant l'exposició interactiva "Un viatge ple de veus" –organitzada pel Departament de Cultura, amb la col·laboració de les Diputacions de Barcelona, Girona i Tarragona, i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, i el suport de la Institució de les Lletres Catalanes–, instal·lada a la biblioteca des del passat 8 de març i que hi estarà fins al dia 31 de març.

Ladinamitzadora de l'exposició –Maria de Vallibana– explicava a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls del projecte d'aquesta exposició que connecta virtualment totes les biblioteques de Catalunya, i que s'anirà instal·lant per tot el territori durant un any.  "Un projecte molt complex. Tot un experiment, amb el qual s'està present a totes les biblioteques de Catalunya aconseguint aquesta interacció".

A la planta baixa de la biblioteca hi ha instal·lada una pantalla interactiva amb la qual l'usuari pot conèixer l'oferta de llibres de viatges d'aquesta exposició a través de les opinions de lectors de tot Catalunya: una selecció de fragments d'alguns dels 40 llibres que formen l'exposició, llegits per homes i dones de totes les edats i procedències. A més, l'usuari pot accedir a l'argument del llibre, pot fer comentaris, aportar fotografies i es poden compartir les històries d'una manera interactiva a través de la pàgina web de l'exposició, per "anar fent gran l'equipatge de cada llibre". A més, al costat de la pantalla també s'hi ha instal·lat un prestatge amb els llibres per tal de poder consultar-los i llegir-los. Es pot visitar l'exposició i participar en el "Diari d'un viatge" a l'adreça http://unviatgepledeveus.gencat.cat.

Ahir, però, va ser el torn de compaginar música i literatura ambl'activitat "Les músiques d'‘Un viatge ple de veus’". Els "viatjants de viatges" van fer una aturada a Cambrils i van mostrar el contingut de les seves maletes, plenes de relats, històries, aventures i músiques d'arreu del món. Per una banda, l'escriptora, que va arribar amb la missió de redactar el "quadern de viatge" i fer interactuar el públic amb la lectura de diferents fragments dels llibres de la seva maleta. També hi va ser present la fotògrafa, encarregada de plasmar amb instantànies cadascun dels viatges i al mateix temps fer uns dibuixos de la trobada. I finalment, la figura del músic rodamón i col·leccionista de sons, encarregat de posar música a cadascun dels fragments llegits, amb instruments molt diferents, procedents d'altres països i amb històries ben diverses.

Comenta aquest article