Informació general

La Policia Local intensificarà els controls de venda ambulant il·legal per Setmana Santa

Per Judit Pinazo



Imatge de material requisat per la Policia Local aquest passat cap de setmana
La Policia Local realitza aquests dies noves proves per reforçar l'actual plantilla d'agents que hi ha al municipi. Concretament s'han creat quatre noves places de personal fix i tres més d'agents interins. El reforç s'efectua ara de cara a la temporada d'estiu i per les vacances de Setmana Santa.

Precisament durant les festes de setmana santa s'intensificarà la vigilància a la venda ambulant il·legal. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana -Jordi Savall- "com que els dies de setmana santa no hi ha escola, els agents no hauran d'ocupar-se de regular el trànsit a les sortides dels centres escolars i podran dedicar-se altres funcions, com per exemple la venda il·legal".

Els dies més forts seran, els festius, és a dir del 6 al 9 d'abril i està previst, tal i com s'ha fet fins ara, que agents vestits de paisà i agents uniformats passegin per les zones on més s'acostumen a posar els venedors ambulants. Segons Savall la ubicació que trien depèn també molt de les condicions meteorològiques, per això si fa bon temps s'haurà de fer especial atenció al cap de Sant Pere, la platja de la Llosa i la zona del Port, pel contrari, és a dir si el temps no acompanya la vigilància es centrarà més a la zona del port.

Segons Savall l'any passat aquest tipus d'actuacions es feien durant l'estiu, que era quan més presència de venedors ambulants hi havia, però enguany el bon temps que ha fet durant els mesos d'hivern ha provocat que la temporada de venda ambulant s'hagi allargat i en conseqüència la Policia Local ha continuat duent a terme aquest tipus d'accions  durant tot l'any, sobretot durant el cap de setmana que és quan augmenta més la presència de venedors.

Actuacions contra la venda ambulant il·legal

El passat cap de setmana, 24 i 25 de març, es van fer diverses actuacions en contra la venda il·legal. En cinc actuacions es van requisar un total de 1.400 objectes que es pretenien vendre de forma il·legal i un total de 797 còpies de CD i 478 còpies de DVD, que s'han posat a disposició judicial. El valor d'aquestes còpies il·legals en el mercat hauria estat de 5.419 euros.

Cal destacar també les actuacions realitzades en matèria de venda il·legal entre el 16 i el 19 de març per la zona del Port, on es van requisar un total de 217 CD, 153 DVD i 31 objectes diversos entre còpies de bolígrafs o cinturons, entre d'altres. També es va detenir, per delicte contra la propietat intel·lectual, un ciutadà senegalès de 23 anys i veí de Salou.

Comenta aquest article