Informació general

S'enllesteixen les obres de remodelació del segon tram del passeig marítim del port

Per Judit Pinazo



Aspecte de les obres a la façana del port, ahir a la tarda
El passat mes d'octubre es van iniciar les obres per urbanitzar la segona fase del passeig marítim del port de Cambrils. Sis mesos després les obres estan pràcticament enllestides i si les condicions meteorològiques no ho impedeixen es preveu poder complir els terminis establerts i finalitzar les obres per Setmana Santa.

De fet, segons fonts de Ports de la Generalitat, el vial de serveis i la zona de terrasses, estaran finalitzats aquesta mateixa setmana, però el vial de dos sentits de trànsit per on passen els vehicles, no es preveu que entri en funcionament fins el proper 5 d'abril, Dijous Sant. Per tal que les obres afectessin el mínim al moviment turístic, l'Ajuntament i Ports de la Generalitat van acordar en el seu moment que les obres s'iniciessin després del pont del 12 d'octubre de 2006 i que les obres poguessin estar enllestides pel pont de Setmana Santa amb la finalitat que els restauradors poguessin obrir les terrasses durant aquest pont de Setmana Santa.

Recordem que aquesta segona fase comprèn el tram entre la plaça de Marcel·lí Domingo i la rotonda situada davant del Patronat de Turisme.

Un passeig més ampli

L'aspecte que oferirà aquest tram de la façana marítima un cop remodelada serà molt semblant al del primer tram del passeig, que va des de la rotonda del Club Nàutic fins a la plaça de Marcel·li Domingo, és a dir espai reduït per passar els vehicles i un passeig ampli per a vianants i destinat també a les terrasses obertes dels bars i restaurants.

També es construirà un carril bici, que s'ubicarà entre el carril dels vehicles i el passeig de vianants. El carril per a les bicicletes serà d'anada i tornada i de 2,5 metres d'amplada, que se separarà del vial a través d'una línia de pilons amb llum. També s'han instal·lat contenidors subterranis per a la recollida selectiva de residus urbans i de les pilons abatibles que serviran per controlar l'accés als vials que concorren al passeig marítim

Per fer aquesta actuació, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils han invertit 1,3 milions d'euros.

Comenta aquest article