Informació general

Mercè Dalmau: "S'han fet moltes obres, sí, però hauríem de saber quin és el grau de satisfacció dels veïns que les han patit"

Per Berta Ruiz



Mercè Dalmau va fer repàs de l'acció de govern, ahir al migdia, davant de les obres del Parc del Pinaret
La candidata de Convergència i Unió a les properes eleccions municipals -Mercè Dalmau- va oferir ahir al migdia una roda de premsa -just davant de les obres del Parc del Pinaret- per repassar la tasca del govern municipal i les darreres publicacions presentades pel consistori cambrilenc.

En la seva valoració, Mercè Dalmau va comentar les dues darreres publicacions: la guia de serveis -presentada recentment- i la memòria de la legislatura 2003-2007 sota el nom "Dit i fet", que es va presentar el passat 26 de març. Per Mercè Dalmau, "considerem que la guia és un instrument molt útil, però és útil des del primer dia. Entenc que hi ha hagut un procés de confecció i revisió, però, calia esperar-se a final de la legislatura per publicar-ho?". En referència a la memòria de la legislatura, Mercè Dalmau va recordar el cost d'aquesta -27.000 euros- i el recull de tots els projectes que s'hi presenten fets durant aquests quatre anys. "S'han fet coses sí... és clar que s'han fet coses. Però us he convocat aquí, perquè a la memòria surt com un projecte acabat i encara no s'ha finalitzat. Segurament estarà finalitzat abans del 27 de maig i es faran mans i mànigues per poder-lo inaugurar".

Projectes "aparaulats"

L'alcaldable de CiU també va detallar altres "projectes aparaulats" que es troben dins de la memòria" i que encara no s'han fet, com el nou mercat del Pòsit. Segons Dalmau, "l'alcalde va prendre el compromís de que en 20 mesos tindríem un nou mercat del Pòsit. Estem a final de la legislatura i el mercat del Pòsit el tenim aparaulat". A més, Mercè Dalmau va detallar que s'han realitzat molts projectes, com l'arranjament de carrers, "però han sigut obres molt allargades en el temps, obres que han estat mal acabades, que han necessitat
retocs, que han tingut errades, que s'han fet que s'han desfet, etcètera". Per CiU, "s'han fet obres, sí! Però hauríem de saber quin és el grau de satisfacció dels veïns que han patit aquestes obres, perquè el que no pot ser és que s'estigui més d'un any per acabar un carrer". Per Dalmau, amb un pressupost de més de 202 milions d'euros durant aquests quatre anys, "humilment crec que, què menys que fer obres, és obligació d'un consistori fer aquest tipus d'obres".

"Coherència, participació i projecció de futur"

La candidata de CiU, també va explicar quines seran les tres línies bàsiques en les què es desenvoluparà el seu programa de govern. Unes línies bàsiques, "que l'equip de govern tant ha reclamat, però finalment no ha complert". Un d'aquests eixos serà la coherència, ja que segons Mercè Dalmau "hem de ser coherents, tant en les actuacions com en les exigències, tant si estem en un costat com en l'altre. Temps enrere, l'alcalde exigia la construcció de la depuradora de Montbrió i a data d'avui encara no s'ha construït. Què passa que ja no és primordial o ja no li interessa aquesta depuradora?".
Un dels altres eixos que va destacar Mercè Dalmau és la participació, "hem de ser la veu de la gent del poble, cal comptar amb les opinions i necessitats de tots els cambrilencs. L'actual equip de govern ha embolcallat totes les seves actuacions en processos de participació ciutadana, però aquests processos han sigut moltes vegades molt minoritaris o els processos de participació han sigut inexistent en molts projectes interessants per als ciutadans, com la proposta de la zona esportiva de Cambrils Badia, on no es va tenir en compte l'opinió de veïns ni clubs esportius".
I el tercer eix bàsic del programa serà "la projecció de futur". Tal i com va afirmar Mercè Dalmau, "creiem que s'han perdut oportunitats. Per exemple, amb l'ampliació del port, que és poc ambiciosa. De modificació i ampliació del port, fins d'aquí 25 anys pot ser que no se'n faci una altra. També es reclamava i s'havia reclamat la segona fase de l'aparcament soterrat, però ara no es contempla". Segons Dalmau tampoc s'ha resolt el tema dels polígons industrials, l'establiment de noves indústries i empreses que "donarien feina i vida als cambrilencs".
La candidata de CiU també va destacar la necessitat de "preservar els nostres trets característics, com a Cambrils. Cal augmentar la població de forma controlada i els serveis han d'estar dimensionats per absorbir aquest augment de població". Dalmau va preguntar, "volem ser una ciutat de 60.000 habitants? Algú ho ha preguntat a la població?".

Finalment, Mercè Dalmau, va explicar que des de CiU s'està treballant en el programa electoral, amb la participació dels cambrilencs i les diferents associacions culturals, esportives i veïnals per incloure les seves necessitats en el programa. Des de CiU també s'ha posat a disposició de la ciutadania un telèfon que és el 600 006 838 i l'adreça electrònica: m.dalmau.ma@cdc.cat.

Comenta aquest article