Informació general

Formació

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, únic centre de Catalunya que impartirà el nou Curs d'Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal

El curs té una durada de 600 hores de les quals 105 són de pràctiques en les empreses i compta amb el suport de la Federació d'industrials forners de la província de Tarragona

Per Redacció

L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils acull el nou Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal
L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils acull el nou Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal | Cedida

L’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils acull el nou Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal, sent l’únic centre educatiu públic de tot Catalunya que l’ofereix. L’atenció des de la formació professional al sector productiu de la forneria artesanal; les noves propostes empresarials del sector, presència dins de la restauració i l'hoteleria i, la demanda de la societat de productes artesanals fonamentats en una dieta saludable, fan que el Departament d’Educació amb l’Institut Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils hi estiguin al costat, aportant nous professionals formats per assegurar la qualitat de producte.

El curs té una durada de 600 hores de les quals 105 són de pràctiques en les empreses i compta amb el suport de la Federació d'industrials forners de la província de Tarragona, l'Associació de forners artesans de les comarques de Tarragona, el Gremi de forners de Tarragona i el Gremi de forners Reus-Baix Camp. S’iniciarà el proper 25 de febrer i finalitzarà l’ultima setmana de juliol. De febrer a maig es té previst en horari de tarda i juny i juliol en horari de matí. La competència general del Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal consisteix a elaborar, presentar i maridar productes tradicionals de forneria i brioixeria artesanals, dolços i salats, amb o sense farciment, a partir de masses mare de cultiu i preferentment amb cereals tradicionals, especials i pseudo cereals, respectant els requeriments de l’elaboració artesana i aplicant tècniques actuals amb creativitat i innovació, complint la normativa vigent de seguretat alimentària, prevenció de riscos i protecció mediambiental.

Per a accedir al curs d'especialització és necessari estar en possessió d'algun dels següents títols: Tècnic/a en Cuina i Gastronomia Tècnic/a en Forneria, Pastisseria i Confiteria Tècnic/a en Comercialització de Productes Alimentaris Tècnic/a superior en Direcció de Cuina. Entre altres llocs de treball, el curs d’especialització, capacitarà per ocupar el de Mestre forner, elaborador de brioixeria, elaborador de rebosteria o tastador de productes de panificació artesanal.

Comenta aquest article