Informació general

Obres

El procés d'expropiació de les finques afectades per les futures obres del barranc de Barenys, a Salou, segueix endavant

Segons l'alcalde de Salou, Pere Granados, les obres podrien iniciar-se el proper mes de setembre

Per Redacció

Inundacions al barri de la Salut de Salou, l'octubre de 2011, a conseqüència del desbordament del barranc de Barenys
Inundacions al barri de la Salut de Salou, l'octubre de 2011, a conseqüència del desbordament del barranc de Barenys | Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, s'ha interessat aquests dies pel procés de signatura de les actes d'ocupació i el primer pagament que han rebut els veïns i veïnes del Barri de la Salut, relatiu a les expropiacions de les seves finques, per tal de dur a terme les obres al barranc de Barenys, ben a prop del límit territorial amb Cambrils. En total, són 25 els veïns i veïnes que aquests dies estan convocats a assistir a les dependències municipals de Salou per tal de rebre una bestreta de la quantitat total que percebran al setembre, en concepte indemnitzatori per les seves cases o terrenys que es troben dins del terme de Salou i dins de l'itinerari de les futures obres del barranc de Barenys. La finalitat única d'aquest procediment expropiatori és que la Generalitat de Catalunya ha d'obtenir les finques per tirar a terra els edificis i fer les obres del barranc.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat el seu interès pel que fa al desenvolupament del procés d'expropiació i ha dit que "volem mostrar la nostra satisfacció perquè ben aviat veurem unes obres que resoldran definitivament el problema de les inundacions quan cau molta precipitació i que podrien començar el pròxim mes de setembre". Per l'alcalde, la solució a aquest problema que té Salou des de fa anys, "representarà seguretat, tranquil·litat i qualitat de vida a uns veïns que, des fa anys, pateixen inundacions i danys materials de molta envergadura, a més de la càrrega psicològica i el desgast que això comporta".

Cost de 14 milions d'euros

El projecte d'endegament i les expropiacions tenen un cost d'uns 14 milions d'euros, que financia l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Cal dir que recentment, es van dur a terme les actes prèvies d'ocupació i l'Administració Autonòmica va parlar amb tots els veïns i veïnes del Barri de la Salut afectats, explicant-los com seria el procediment d'expropiació i es va fer una relació de les finques i pisos afectats. Durant el proper mes, el pèrit anirà contactant amb cadascun dels propietaris, de forma individual, per proposar-los una valoració dels seu béns i arribar a un acord pel preu definitiu. 

Existeixen dues fases d'expropiació. En aquests moments, es troba en la fase del primer tram, que va des de la via del ferrocarril cap a mar. És la que menys superfície ocupa, però és la que té més incidència, tant econòmica, com pel nombre de propietaris afectats. La segona fase anirà des de la via del tren fins al Vial de Cavet.

Comenta aquest article