Cultura

La Biblioteca Municipal celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

Per Berta Ruiz



Nombrosos nens i nenes es van aplegar ahir a la tarda a la Biblioteca Municipal per escoltar els contes
La Biblioteca Municipal de Cambrils es va sumar ahir a la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que cada 2 d'abril commemora el naixement de l'escriptor danès Hans Christian Andersen.

L'Eva Ferré, una de les monitores de l'activitat que es va fer ahir a la Biblioteca, va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que cada any l'IBBY (International Board on Books for Young People) celebra a tot el món aquest Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. Per celebrar-ho, cada any s'encarrega a un país diferent l'elaboració d'un cartell amb un missatge sobre la lectura i el món dels llibres per als més petits, que arriba a totes les biblioteques i institucions que potencien la lectura. Enguany és Nova Zelanda, i es compta amb l'escriptora Margaret Mahy i l'il·lustrador Zak Waipara.

A Catalunya, l'organisme que s'encarrega de promoure anualment aquesta activitat és el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CCLIJ) i, com cada any, la Biblioteca Municipal de Cambrils s'adhereix a aquesta celebració a nivell mundial. Arreu del món s'hi van realitzar activitats simultànies relacionades amb la lectura i Hans Christian Andersen, durant tota la jornada d'ahir.

En l'activitat d'ahir a la tarda, també es va comptar amb la participació d'algunes lectores que pertanyen al Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Municipal, que van llegir un manifest. Tot seguit es va explicar un conte per a tota la canalla, el conte de "El vestit nou de l'emperador", d'Andersen a càrrec de Rosana Andreu. I després del conte es va realitzar una activitat per apropar als més petits els títols del famós autor de contes infantils Hans Christian Andersen.

Comenta aquest article