Cultura

El programa "Dies de llibres a Cambrils" presenta una àmplia proposta d'activitats entorn la diada de Sant Jordi

Per Berta Ruiz



La tècnica de Cultura Gemma Massagué, la regidora de Cultura –Neli Queral– i el cantautor Jesús Fusté
Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils es va presentar, ahir en roda de premsa al Centre Cultural, el programa d'activitats "Dies de llibres a Cambrils", que es farà del 10 al 26 d'abril, entorn la diada de Sant Jordi. A l'acte de presentació, la regidora de Cultura –Neli Queral– va destacar la consolidació d'aquesta activitat, que any rere any es fa més extensa i compta amb una major varietat de continguts.

Una de les activitats que es repeteix per tercer any és el "Correllibres". Del 10 al 23 d'abril s'instal·laran uns punts determinats –el Centre Cultural, l'OAC i el Mercat de la Vila– on tothom que ho vulgui podrà dipositar el seu llibre –en unes caixes vermelles– i agafar-ne d'altres per tal de compartir històries i lectures ben diverses.

Presentacions de llibres

En aquest extens programa hi haurà lloc per a la presentació de nombrosos llibres amb temàtiques ben diverses. La primera d'aquestes presentacions serà el proper 11 d'abril a les 19 hores al Centre Cultural, en què es presentarà el llibre de Pilar Senpau Fruits de la vida. Fruites i verdures per ser feliç, un recull de textos breus i amens que fusionen la medicina i la dietètica, entorn el benestar que ofereixen les fruites i verdures. El dia 13 es farà la presentació del llibre Peix, marisc i bacallà de Mariona Quadrada i amb fotografies de Josep Borrell, on s'hi poden trobar tota mena de receptes elaborades amb els productes del mar. El divendres 20 d'abril, es farà a la sala de plens de l'Ajuntament, la presentació del llibre Cambrils, una història, una mirada, dels autors Kim Castells, Rafael López-Monné, M. Antònia Ferrer i Jordi Potals amb fotografies de Cambrils. Finalment, el 24 d'abril es farà la presentació del llibre d'Asha Miró i Anna Soler-Pont Rastres de Sàndal, una obra sobre el mestissatge i les cultures.

Exposicions, teatre i música

Durant les prop de dues setmanes d'activitat de "Dies de llibres" també hi haurà espai per a d'altres activitats molt variades, com l'exposició "Montserrat Roig: Entre el retrat i la crònica", de Pilar Aymerich que s'inaugurà el dia 13 d'abril a la Sala Àmbits del Centre Cultural. El diumenge dia 15, dins del cicle "Diumenges al teatre", es farà al Casal Parroquial, la representació de "El rei de casa" a càrrec de Farrés Brothers.

El dimecres 18 d'abril a les 20 hores al Centre Cultural, es farà la presentació del disc "Vine amb mi (hi ha un altre cel)" del cantautor Jesús Fusté. El mateix cantant va ser present ahir en la roda de premsa de presentació del programa. Segons va comentar, en aquest concert es farà l'estrena d'aquest nou disc, en el qual hi podem trobar 14 cançons d'amor, acompanyades únicament de la veu i el piano, i en algunes, el clarinet. Al concert que oferirà a Cambrils, però, comptarà amb la participació d'un bateria, un guitarra, un contrabaix, un clarinet i un piano. Jesús Fusté va definir les seves cançons com "temes d'amor i de vida, romàntics. He intentat trobar un espai de calma dins d'aquest món d'estrèpit i de soroll. El tipus de música ve donat també pel bagatge musical clàssic i el bagatge cultural que un té. La meva música està entre la música lleugera i la música clàssica, amb temes molt lírics i lletres que siguin molt properes al que és la poesia".

Una altra de les activitats que continua enguany serà la ruta literària "Cambrils endins", que enguany es farà el proper 21 d'abril a partir de les cinc de la tarda, pels carrers del Barri Antic, amb el punt de sortida a la plaça del Setge. La passejada anirà a càrrec de Dolors Requena i Fina Masdeu, dues professores que estan treballant en un llibre sobre diferents rutes a municipis del voltant.

Per la Diada de Sant Jordi s'instal·laran les tradicionals parades de llibres i roses, es farà una ballada de sardanes i un espectacle d'animació infantil per a la canalla.

D'altra banda, l'Oficina de Català de Cambrils organitzarà l'activitat "Un món de llegendes", amb la lectura de llegendes d'arreu del món, el proper 25 d'abril, mentre que La Teca Teatre i Els Oncles Band tancaran el programa d'activitats el proper 26 d'abril, amb l'espectacle de poemes i contes "La lluna, la pruna".

Comenta aquest article