Calamars farcits
Lluïsa Ferré |
Calamars sencers
Llonganissa
Ceba
All
Julivert
Rovellons
Ou bullit
Albergínia
Pebrot vermell i verd
Oli
Preparació
Netejarem els calamars, i els traurem les potes i les aletes. Agafarem les potes i les aletes dels calamars, la llonganissa, la ceba, lall, el julivert i els rovellons i ho triturarem tot amb la batedora per fer el farciment dels calamars i hi afegirem lou bullit trinxat. Omplirem els calamars amb aquesta massa i els tancarem amb escuradents perquè no sobrin. En una paella amb oli, enrossirem els calamars. A banda, farem un sofregit amb les verdures que vulguem: una mica dalbergínia, ceba, pebrot vermell, pebrot verd i una mica de brou si és necessari. Retirarem les verdures no cal que estiguin molt cuites i les triturarem amb la batedora. En una cassola hi posarem els calamars enrossits, hi tirarem la salsa per damunt i ho deixarem coure durant una estona fins que estiguin al punt. Finalment, podem decorar el plat amb uns quants rovellons sencers o uns pèsols, al gust de cadascú.