Informació general

Es preveu que les obres de la segona fase del passeig marítim del port s'enllesteixin aquest mes

Per Berta Ruiz



La circulació per davant del port es va restablir el passat dimecres a la tarda
El passat Dimecres Sant a la tarda ja es obrir al trànsit el vial de circulació de la segona fase del passeig marítim del port de Cambrils, després de sis mesos d'obres, que a hores d'ara estan pràcticament enllestides.
D'aquesta manera es compleixen tots els terminis que s'havien establert, ja que segons havia informat Ports de la Generalitat a Revista Cambrils Diari Digital, setmanes abans, el vial de serveis i la zona de terrasses havien de finalitzar per Setmana Santa, tal i com s'havia acordat juntament amb l'Ajuntament de Cambrils per afectar mínimament al turisme i que els restauradors de la zona poguessin obrir les seves terrasses durant aquests dies de festa.

Terminis complerts

El regidor de Promoció de Ciutat -Oliver Klein- va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, que "s'han complert totes les expectatives i els terminis que havíem marcat amb els comerços i restaurants implicats, per a que poguessin treballar amb normalitat durant la Setmana Santa, i ho hem aconseguit".
Segons va detallar Oliver Klein, aquesta zona de passeig segueix la mateixa línia que la primera zona, amb una zona de pas de vianants, un espai per a les terrasses, el vial de trànsit de vehicles, el carril bicicletes i la zona de passeig a tocar del moll. En aquest sentit, Klein va destacar que les terrasses instal·lades en aquesta segona fase segueixen les mateixes característiques que les de la primera, quant a la seva amplitud -que ve determinada per l'amplada de la seva façana- i en vertical de cara al mar, d'una manera ordenada i homogènia. En general són ocupacions més petites, perquè en aquest espai, el passeig és relativament més estret que en la primera fase. "Ara tothom segueix un criteri únic, amb un mobiliari igual; que pot ser para-sol o tendal tipus vela, protegit amb mampares laterals de metre i mig, que protegeix del vent, i les cadires han de tenir una qualitat determinada".

Segons Klein, les concessions d'ocupacions de la via pública es van fer amb el temps suficient, "perquè tots els locals poguessin comprar uns materials concrets, fins on podien arribar i autoritzant tal tendal o tal tipus de cadires". Tota aquesta adequació es va fer "amb el temps suficient, per fer-ne la previsió i que ho poguessin tenir muntat per aquests dies". Tot i això, alguns establiments encara han de solucionar algunes obres de caràcter particular, que han endarrerit la instal·lació i ocupació definitiva de les seves terrasses. Aquest fet però, no els ha impedit aprofitar aquests dies de major afluència de turisme, ja que també van poder muntar el seu espai de terrassa, -d'una manera provisional- i tal i com els havia marcat l'Ajuntament.

Últims retocs i instal·lació de mobiliari

Segons el regidor de Promoció de Ciutat, actualment falta instal·lar el mobiliari urbà com les papereres, els bancs, les torretes i alguns detalls de jardineria. També falta acabar la part de l'obra que està més propera al moll, enllestir alguns retocs i acabar d'instal·lar tota la il·luminació del passeig. Tot plegat, podria estar enllestit abans de finalitzar aquest mes d'abril. A banda, segons va explicar Klein, des del consistori cambrilenc també s'ha plantejat instal·lar una il·luminació a la Torre del Port, tot i que encara no se sap quan es tirarà endavant.

Comenta aquest article